Tesco pregătește o intrare în România?

Posted on mart. 21 2014 - 5:22pm by petre

Tesco, unul dintre marii jucători din comerțul mondial, activeazăpe 12 piețe, în care are 6.300 de magazine și rulează, anual, afaceri de peste 85 de miliarde de euro.tesco night (680x446)

Potrivit unor informații, Tesci vizeazăși piața româneascp

„Sectorul de retail din România este, cel puțin la acest moment, un sector foarte dinamic. Firmele active pe aceastăpiața își extind prezența prin deschiderea de noi magazine în fiecare an, iar noi concurenți (de ex. Tesco, Jeronimo, BIM), care deja activeazăîn Europa de Est, estimeazăo potențialăintrare pe piața din România„, se aratăîntr-un raport al Consiliul Concurenței, citat de presa românească.

„Retailerii internationali pot sa-si infiinteze relativ simplu magazine pe teritoriul Romaniei. Cererea populatiei pentru comertul modern este foarte mare, iar dezvoltarea acestei piete este, de asemenea, sustinuta din punct de vedere politic si economic”, se mai arata in raportul Consiliului Concurentei.

Potrivit acestuia, conditiile de intrare pe piata locala sunt foarte asemanatoare cu cele intalnite in Polonia, Cehia si Ungaria, tinand cont mai ales de ritmul de dezvoltare a acestor state.

„Partile sustin ca pe piata din Romania vor avea loc noi intrari, asa cum s-a intamplat si in Polonia, Cehia sau Ungaria”,  se arata in raport.

Consiliul Concurenței a realizat și o analizăa barierelor la intrare sau expansiune pe care le-ar putea întâmpina concurenții potențiali ai Lidl și Kaufland, cei doi retaileri ce fac parte din același grup Lidl& Schwartz. „La momentul analizei, s-a considerat cănu existăbariere semnificative care săinflueneze intrarea pe piața revelantădin România, ci dimpotrivă, aceastăpiațăera caracterizatăprintr-un grad ridicat de deschidere, influențat de mai mulți factori. Retailerii internaționali pot să-și infiinteze relativ simplu magazine pe teritoriul României. Cererea populației pentru comerțul modern este foarte mare, iar dezvoltarea acestei piețe este, de asemenea, susținutădin punct de vedere politic și economic”, se aratăîn raportul Consiliului Concurenței.

Comments

comments

About the Author