Teribil! Doi adolescenți au omorât un taximetrist ca să poată fugi de acasă cu mașina

Posted on iun. 25 2018 - 3:18pm by petre

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus la data de 24.06.2018 punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați minori, în vârstă de 15, respectiv 17 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, și furt calificat în scop de folosință.

În fapt, s-a reținut că, în noaptea de 13/14.06.2018, după o înțelegere prealabilă privind uciderea unei persoane cu scopul de a obține un autoturism pentru a fugi de acasă, cei doi minori au comandat un taxi pe care l-au așteptat în fața parcului din loc. Darova, jud. Timiș.

După urcarea în taxi, cei doi minori i-au aplicat conducătorului auto, în vârstă de 77 de ani, mai multe lovituri cu cuțitul în zona feței, a gâtului și a pieptului, provocând decesul victimei.

Ulterior, cei doi minori au plecat cu autoturismul condus de unul dintre aceștia, transportând trupul victimei într-o zonă forestieră din preajma Orașului Buziaș, unde l-au abandonat, după care s-au deplasat cu autoturismul în Municipiul Timișoara. Corpul victimei a fost descoperit în data de 23.06.2018.

În data de 25.06.2018, inculpații au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comments

comments

About the Author