Teatru in scop caritabil

Posted on sept. 15 2010 - 1:23pm by petre

Piata Unirii s-a transformat marti seara intr-o scena de teatru. Aproape 500 de timisoreni au profitat de vremea frumoasa pentru a revedea, de aceasta data in aer liber, spectacolul Amor Omnia, a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely.


Creatie a artistilor bulgari Peter Pashov si Zheni Pashova, spectacolul Amor Omnia este unul despre iubire, in care locul cuvintelor este luat de un inedit joc non-verbal de lumini si umbre, pe muzica lui Cari Tibor interpretata live.

Spectacolul a fost unul in scop caritabil, actorii maghiari alaturandu-se in acest fel campaniei de ajutorare a sinistratilor din Moldova, initiata de filiala locala a Serviciului de Ajutor Maltez din Romania. Accesul publicului a fost liber, dar langa scena din Piata Unirii au fost amplasate doua urne in care cei cu inima mare puteau sa-si depuna donatiile.

Spectacolul este a treia actiune umanitara organizata de SAM Timisoara pentru ajutorarea persoanelor calamitate din Moldova. In vara, au mai avut loc un targ caritabil si o licitatie cu obiecte donate de artisti plastici, in urma catora s-au strans in jur de 3.000 de euro.
Cu fondurile adunate in urma donatiilor de la timisoreni, noi vom merge la fata locului si vom cumpara cele necesare sinistratilor, ne-a spus dr. Ildiko Baranyi, presedintele SAM Timisoara, precizand ca donatiile pot fi depuse si in contul IBAN RO03BRDE360SV06150453600 AJUTOR SINISTRATI 2010.

Comments

comments

About the Author