Taximetriștii, din nou în vizorul Poliției și RAR

Posted on mart. 5 2014 - 11:41am by petre

Încursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat, pe raza municipiilor Timișoara și Lugoj, activități de control în trafic pentru verificarea legalității desfășurării transportului rutier în regim ,,taxi„.

Ieri, 04 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat, pe raza municipiilor Timișoara și Lugoj, activități de control în trafic, în scopul impunerii unui climat de ordine și siguranțăpublică, prin depistarea persoanelor care practicăilegal activitatea de taximetrie, precum și sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectăregulile de tarifare sau calitatea serviciilor.taxi2 (680x430)

Înperioada 01 ianuarie – 27 februarie a.c., pe raza județului Timiș s-au produs cinci accidente rutiere, în care au fost implicați cu vinovăție conducători de taximetre, soldate cu rănirea ușoarăa șapte persoane.

Polițiștii au acționat pentru diminuarea pirateriei și a concurenței neloiale. Pe parcursul activităților s-a urmărit, de asemenea, verificarea modului în care sunt respectate normele legale ce reglementeazăactivitatea de taximetrie.

De asemenea, a fost verificatăși starea tehnicăa autovehiculelor taxi și funcționarea corectăa aparatelor de taxat.

Cu aceastăocazie, au fost controlate 220 de autovehicule, fiind aplicate 115 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legii 38/2008  privind transportul în regim de taxi.

Au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

La acțiunile de control au participat și inspectori din cadrul Registrului Auto Român.

Comments

comments

About the Author