Tatăl fetei reținute pentru că a bătut o altă fată de 13 ani crede nu e in regulă că fiica sa să fie băgată în arest

Posted on sept. 8 2020 - 9:19pm by petre

Tatăl fetei care a fost reținută de polițiștii din Târgu Jiu, după ce a bătut o altă fată de 13 ani, afirmă că ”nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest”.

Într-o declarație pentru gorjonline.ro, bărbatul spune că – deși știe că fiica sa este vinovată – este de părere că poliția a vrut ”să dea un exemplu în țară”, astfel încât a arestat ”un copil de 14 ani”.

”Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic.A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu… Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…

A cunoscut aceste fetițe de două luni, este vinovată și ea, chiar nu vreau să-i iau apărarea, însă un copil la 13-14 ani poți avea încredere în el, nu te gândești că ar putea face așa ceva. Dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară, să aresteze copilul ăsta de 14 ani”, a spus tatăl agresoarei, vizibil afectat.

”Fetița care a fost agresată a venit ieri, înaintea poliției, la noi acasă, împreună cu o verișoară a ei, s-a luat în brațe cu fata mea, s-au împăcat, și-au cerut scuze reciproc, s-au împăcat fetele”, a adăugat tatăl fetei reținute în Târgu Jiu.

O fată de 13 ani din Târgu Jiu a fost umilită şi bătută de alte patru adolescente, cu vârste între 12 şi 14 ani. O tânără de 14 ani a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore.

Imaginile cu cele patru fete minore, care-şi umilesc prietena şi o lovesc fără milă, au fost foarte urmărite pe internet. Victima lor a fost umilită timp de mai multe minute, de față fiind şi un băiat.

Acesta a înregistrat aproape tot incidentul şi de abia la final spune că nu e în regulă ce s-a întâmplat.

Acasă, tânăra nu a povestit nimic până la apariţia imaginilor. Părinţii victimei au aflat de la poliţiştii care s-au sesizat în acest caz.

Una dintre agresoare, în vârstă de 14 ani, a fost reţinută pentru 24 de ore şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, spun poliţiştii.

Este bănuită de lovire şi alte violențe. Potrivit legii, pentru că are 14 ani, va fi trasă la răspundere pentru fapta ei. Experţii au supus-o unei expertize şi au stabilit că a avut discernământ.

Părinţii bătăuşelor au fost amendaţi cu 500 de lei fiecare. Toţi adolescenţii implicaţi în scandal primesc consiliere psihologică.

Comments

comments

About the Author