Tânăra răpită de urs, a reușit să sune la 112 înainte de a fi sfâșiată

Posted on iul. 11 2024 - 12:08am by petre

Cazul tinerei de 19 ani ucisă de urs în Jepii Mici schimbă legile. Ministrul Mediului vrea împuşcarea ursilor imediat ce se apropie de o localitate. Iar premierul cere o sesiune extraordinară în Parlament. Preşedintele Iohannis mărturiseşte că a fost şi el în Bucegi, cu doar câteva zile înainte de această tragedie. Între timp au ieşit la iveală detalii şocante despre atacul de ieri. Diana, tânăra ucisă, tocmai cerea ajutor la 112 când a fost smulsă de urs.

„Preferam să fiu eu în locul ei. A fost neaşteptat, am încercat să fac tot, am încercat sperii ursul. Din păcate s-a întâmplat accidentul şi… nenorocirea a lovit”, povesteşte iubitul tinerei de 19 ani, aflat în stare de şoc, citat de Observator News.

 

Mai aveau trei kilometri până la Cascada Caraiman, când – aproape de Cascada Spumoasă, au dat nas în nas cu ursul.

Din declaraţia iubitului fetei, ursul a apărut pe potecă, chiar în faţa lor, venind din pădure. Amândoi şi-au aruncat rucsacurile şi au început să fugă în cealaltă direcţie. Animalul a ales să o atace pe Diana, care a alunecat şi a căzut în prăpastie, ajunsă de urs.

Fata a sunat disperată la 112 să ceară ajutor. „Vă daţi seama, panicaţi că îi urmăreşte ursul. Şi apoi fata foarte panicată că deja o atacase”, spune Dan Banu, şef Salvamont Prahova.

 

 

Salvamontiştii au plecat imediat în ajutor, însoţiţi de jandarmi şi paznicul fondului de vânătoare.

L-au găsit pe iubitul fetei distrus. Au coborât apoi 120 de metri în rapel, în râpă, pentru a ajunge la trupul tinerei. Ursul era la mai puţin de zece metri distanţă si pazea cadavrul tinerei

„Ursul a devenit foarte agresiv. M-am temut pentru viaţa colegilor mei. Care erau cu pieptul gol în faţa pericolului”, spune Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Buşteni.

Pentru a-i proteja pe salvamontişti paznicul fondului de vânătoare a ucis animalul.

„Norocul colegilor mei, şi vă spun, am pielea de găină pe mine, a fost că în zonă s-a prezentat şi paznicul de vânătoare, care nu ştiu dacă a primit un ordin sau nu a primit un ordin, sau a fost o reacţie spontană, dar o reacţie foarte bună care a salvat vieţile colegilor mei”, adaugă Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Buşteni, citat de Observator News.

 

Comments

comments

About the Author