Sute de sancțiuni aplicate de polițiști în weekend pe șoselele din Timiș – vezi de ce

Posted on ian. 26 2015 - 11:48am by petre

Înzilele de week-end, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 300 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați, 145 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reținute 18 permise de conducere.

Înperioada 23 – 25 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, polițiștii au întocmit 18 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistați sub influența băuturilor alcoolice, fărăpermise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate.

Totodată, au fost aplicate 284 de sancțiuni contravenționale, dintre care 145 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum și 44  pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Ca măsurăcomplementară, au fost reținute în vederea suspendării 18 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, semnificația luminii de culoare roșie a semaforului electric sau  limitele legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Însăptămâna care tocmai a început, polițiștii vor desfășura acțiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Comments

comments

About the Author