Sute de mii de francezi, în stradă

Posted on mart. 23 2023 - 7:50pm by petre

tre 600.000 și 800.000 de oameni sunt astăzi în stradă la Paris, iar poliția a dislocat 12.000 de ofițeri în toată țara, conform laprensalatina.

În aceste momente, mai multe bubuituri sunt auzite pe străzile din Paris, iar manifestanții scandează lozinci și fluieră.

Mii de tone de gunoi sunt încă îngrămădite pe străzile unor cartiere din Paris, din cauza grevei gunoierilor care durează de mai bine de două săptămâni.

Macron își apără măsura: Între sondajele pe termen lung și interesul general al țării, aleg interesul general al țării
Miercuri, Macron a apărat sfidător reformele într-un interviu televizat.

Președintele, care a fost puternic criticat de liderii sindicali și de partidele de opoziție pentru că nu a ascultat sentimentul publicului, a spus că singura sa greșeală pe parcursul procesului a fost că „nu a reușit să convingă” țara de necesitatea reformei pensiilor.

Guvernul spune că este necesar să se abordeze deficitul bugetar în creștere al Franței, care se așteaptă să ajungă la 12,5 miliarde de euro până în 2030.

„Ei cred că vreau această reformă? Nu”, a spus el, insistând că opțiuni precum scăderea pensiilor sau creșterea impozitelor au fost eliminate.

 

Reformele, care au fost promovate săptămâna trecută fără vot în parlament, după ce guvernul a folosit puteri constituționale speciale, vor ridica vârsta minimă de pensionare cu doi ani, la 64. Mai multe ciocniri între protestatari și poliție au fost semnalate în această săptămână, în special la Paris.

Joi, serviciul feroviar și zborurile au fost grav afectate de greve, după ce personalul a părăsit transportul public, rafinăriile de petrol, industria energetică, colectarea gunoiului și școlile.

Comments

comments

About the Author