Sute de amenzi și zeci de permise reținute de 1 Mai în Timiș

Posted on mai 2 2014 - 1:46pm by petre

Aproape 450 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri șoferilor indisciplinați, în ultimele 48 de ore.

Polițiștii rutieri au acționat, în ultimele 48 de ore, pe raza întregului județ, în scopul prevenirii accidentelor rutiere și impunerii respectării regulilor de circulație tuturor participanților la trafic.

Astfel, au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, pe principalele artere din județ, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectănormele legale privind viteza de deplasare și regulile privind efectuarea manevrei de depășire.

Înurma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat aproape 450 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere.

Valoarea totalăa sancțiunilor se ridicăla aproape 60.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 38 de permise de conducere pentru consumul de băuturi alcoolice, neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, semnificației luminii de culoare roșie a semaforului electric sau pentru depășirea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum.

Acțiunile polițiștilor continuăși în cursul zilei de azi.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș recomandăconducătorilor auto :

Adoptați o manierăprudentăde conducere, fărăbruscarea comenzilor vehiculelor, efectuați fiecare manevrădoar dupăo temeinicăasigurare și evitați depășirile care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Nu văurcați la volan, dacăați consumat băuturi alcoolice! Pe lângăposibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie săștie căriscăși închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzutăde lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolicăde peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reținut fărădrept de circulație.

Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivăși cea neadaptatăla condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintăprincipalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Respectați-văpartenerii de drum, păstrați-văcalmul și nu uitați politețea rutieră!

Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singurăfracțiune de secundă, moment în care pot apărea ațipirea și, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală(stare de moleșeală, clipire frecventă, încețoșarea privirii) trebuie săîntrerupeți călătoria și săparcați autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniți-văpânăla refacerea totalăa capacităților psiho – motorii necesare conducerii în siguranță.

Luminile de întâlnire săfie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenție deosebitănecesităși sistemul de ventilație-dezaburire a parbrizului și luneta mașinii care trebuie săfuncționeze foarte bine.

Și pietonilor li se recomandăsă-și sporeascăatenția, săevite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales dupălăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, săse asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și săprocedeze la efectuarea acesteia numai dupăce sunt siguri căse poate face în condiții de siguranță.

Polițiștii rutieri văureazădrum bun, fărăevenimente rutiere!

Comments

comments

About the Author