Studenții se întrec în multimedia la Interactive Multimedia Student Contest

Posted on iun. 22 2016 - 9:54pm by petre

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia organizeazăin data de vineri 24 iunie 2016 Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest. http://cm.upt.ro/IDMSC2016/

Ecran primarie-01

Ajuns la cea de-a III-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențeascăce își propune săstimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adreseazăstudenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate. Studenții au ocazia săîși prezinte cele mai interesante proiecte, dar și săinteracționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților. Proiectele prezentate pot fi proiecte de diplomăsau dizertație, dar și proiecte realizate de către studenți in afara procesului educațional.

Concursul se va desfășura pe secțiunile:

  • Dezvoltare Web / Web Development – aplicații web, pe o temăde actualitate, de orice tip și format

  • Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicații mobile care utilizeazăorice arhitecturăde calcul și pentru orice platformă

  • Producție Audio-Video / Audio-Video production – materiale aparținând unuia din genurile de producții audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje

  • Design grafic / Graphic Design – producții proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură/ leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate.

Concursul se va desfășura prin înscrierea online la http://cm.upt.ro/IDMSC2016/ în perioada 1 iunie – 24 iunie 2016, în data de 24 iunie 2016 de la ora 10:00 având loc susținerea proiectului realizat în fața juriului și a celorlalți participanți, jurizarea și premierea, in Sala multifuncționalăa Bibliotecii UPT.

Suntem bucuroși săorganizăm cea de-a treia ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media, mai ales dupăexperiențele extrem de interesante din ultimii ani. Înultimii ani, dezvoltarea de aplicații interactive a devenit o parte integrantăa educației in domeniul multimedia, in special în cadrul programului de Master in Tehnologii Multimedia al UPT. Competiția reprezintăun prilej important pentru studenții pasionați de multimedia, de tehnologiile interactive, web și mobile, atât prin deschiderea fațăde angajatorii din domeniu, cât și prin premiile atractive pe care le pune la dispoziție. „, a declarat Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Director Centrul Multimedia.

Juriul va fi format din specialiști ai Universității Politehnica din Timișoara și reprezentanți ai firmelor partenere. Partenerii IDMSC 2016 oferăpremii substanțiale, precum tablete, monitoare, smartphone-uri, acces la baze de date și cursuri online: Movidius, Océ Software Romania, New Haircut, Safefleet.

Centrul de Cercetări Multimedia (înființat în 1996), desfășoarăactivități educaționale, de cercetare și inovare in contextul tehnologiilor informationale și de comunicare, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate AugmentatăAntreprenoriat in ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoarăactivități de susținere a antreprenoriatului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) și organizeazăanual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializările educaționale la nivel de licențădar și la MASTER in Tehnologii Multimedia și Tehnologii, sisteme și aplicații pentru eActivități (e-media, e-afaceri, e-sănătate, e-guvernare).

Pentru orice informații suplimentare: Prof.dr.ing. Radu Vasiu, radu.vasiu@upt.ro, tel 0722.516555, online la http://cm.upt.ro/IDMSC2016/

 

Comments

comments

About the Author