STOIA: Robu „se comportăca Berlusconi pe bani publici”

Posted on nov. 10 2013 - 11:02am by petre

Conflictul de la vârful Primăriei Timișoara continuăși, din păcate, se agravează. Dupăce și-au aruncat public diferite acuzații, nu pare căprimarul și viceoprimarul orașului sunt pe cale săse împace. Înumrăcu câteva minute, viceprimarul Traian Stoia a trimis presei un nou comunicat prin care, pe deoparte, se disculpăde anumite acuzăații aduse de către primar și, pe de alta, îl atacăla rândul său pe Nicolae Robu.

Redăm mai jos, integral, comunicatul viceprimarului:

Robu-Stoia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Din respect pentru Timișoara și pentru timișoreni și pentru a da dovadăde totalătransparență, măvăd obligat săfac câteva precizări de naturăsălămureascăniște puncte de vedere lansate de domnul primar Nicolae Robu la adresa mea.
 
Înurma somațiilor și notificărilor trimise, la 300 de clădiri – majoritatea monumente istorice sau clădiri din zona de protecție a acestora – au început reparații la acoperișuri, jgheaburi și burlane, amenajări care vor stopa deteriorarea clădirilor peste iarnă. La 11 clădiri a început refacerea fațadelor. Preocuparea mea pentru respectarea patrimoniului istoric al orașului înseamnămai mult decât eliberarea clădirilor de aparate de aer condiționat, însemnăpunerea în aplicare a unei legi care poate săstopeze degradarea celui mai de preț bun pe care îl are acest oraș.
Domnul primar s-a făcut singur ineficient pentru căa uitat căbiroul de încasare venituri este în subordinea Direcției Fiscale, aflate sub directa sa coordonare. Sunt acuzat de scăderea veniturilor municipalității, dar îi amintesc domnului primar că, la venirea în primărie, i-am cerut schimbarea șefului serviciului de încasare venituri pentru nerecuperarea datoriilor firmelor care au administrat douăcimitire și care au de dat la primărie peste 1 milion de euro. Inclusiv în ieșirile mele publice am susținut de fiecare datăcărespectivul serviciu este ineficient și trebuie desființat, lucru care nu s-a întâmplat pentru cădecizia aparținea primarului Nicolae Robu și nu mie.

Nici eu, nici familia mea, nu am beneficiat de retrocedări și nu am cumpărat nici un imobil de la Primăria Timișoara, niciodată! Toți banii pe care i-am câștigat au fost din dividente rezultate dintr-un management eficient la societatea la care sunt acționar. Spre deosebire de „managementul eficient ” care aduce pierderi însemnate la societățile primăriei pe care dl. Robu înțelege să-l încurajeze cu bani direcționați din bugetul local și din buzunarul timișorenilor. ÃŽl somez public pe domnul primar săse debaraseze de cei implicați direct sau prin familiile lor în retrocedări sau în cumpărarea unor clădiri de la primărie și, de asemenea, săpublice pe site-ul primăriei lista cu casele naționalizate și lista cu cele restituite.

Pentru informarea domnului primar, singurii pe care îi reprezint sunt timișorenii, cei care contribuie la bugetul pe care domnia sa îl gestioneazăprost și dupăbunul plac. Așa cum el afirmădespre mine călucrez la Bega Grup, și eu pot spune despre domnia sa călucreazăla Politehnicăsau la ACS Poli Timișoara, unde se comportăca Berlusconi pe bani publici. Dl. primar se ocupămai mult cu strângerea de bani pentru echipa de fotbal și neglijeazăpartea de realizare a veniturilor pentru primărie.

Vreau să- i spun domnului primar cănu am plătit și nu voi plăti niciodatăziariști pentru a-l calomnia sau denigra. Eu am înțeles, spre deosebire de domnia sa, căsuntem într-o alianțăși am preferat să-i spun onest în fațătoate deficiențele primăriei, chiar dacăacest lucru nu i-a convenit. Cred căacesta este și motivul incompatibilității pe care o reclamăîn relația cu mine.
Referitor la anchete, afirm cu maxima responsabilitate cămajoritatea au pornit ca urmare a insistenței mele, a faptului căam cerut tuturor instituțiilor abilitate săse implice în demascarea celor care au deposedat prin falsuri și abuzuri patrimoniul Timișoarei. Spre deosebire de dl. Robu, care a refuzat săfacăplângere penalăîn cazuri flagrante de prejudiciere a averii publice, eu am avut curajul necesar sădenunț inexistența liftului de la Direcția Fiscalăși cele 27 de miliarde plătite în plus la Liceul de Arte Plastice.

ÃŽl asigur pe domnul primar, care a ieșit public împotriva mea și a demonstrat cănu are respect pentru alianța care ne-a mandatat pentru a lucra împreunăpentru binele orașului, ca o săcontinui să-i răspund pânăcând domnia sa va considera căeste cazul sădiscutăm ca de la bărbat la bărbat.”

Comments

comments

About the Author