Stare de urgențăîn 3 județe, cod PORTOCALIU prelungit în 8 județe

Posted on ian. 27 2014 - 12:27pm by petre

Codul portocaliu de viscol a fost prelungit luni, pânăla ora 23.00, în județele Constanța, Tulcea, Brăila, Călărași, Ialomița, Buzău, Vrancea și Galați, iar județele Bacău, Vaslui și Iași au fost atenționate cu cod galben. Membrii comandamentului de urgențăau decis sădeclare starea de alertăîn județele Buzău, Brăila și Vrancea, care au fost timp de șase ore sub cod roșu de viscol, au declarat surse oficiale.

Potrivit avertizării cod portocaliu emise luni dimineațăde Administrația Naționalăde Meteorologie, între orele 09.00 și 17.00, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea, viteza vântului la rafalăva depăși 60-70 de kilometri pe oră, continuând sătroieneascăputernic zăpada, iar vizibilitatea se va menține redusă.

Înestul Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei va continua săningă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală50 de kilometri pe oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Avertizarea cod galben emisăpentru județele Bacău, Vaslui și Iași este valabilăpânăla ora 23.00.

Județele Buzău, Brăila și Vrancea au fost duminicăsub cod roșu de viscol. Ulterior, de duminicăseara pânăluni, la ora 09.00, cele trei județe, precum și Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași și Galați au fost sunt avertizare cod portocaliu.

Capitala și județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Bacău, Vaslui și Iași au fost pânăluni, la ora 09.00, sub cod galben.

Conform legii, starea de alertăse referăla „punerea de îndatăîn aplicare” a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populației, limitare și înlăturare a consecințelor situației de urgență, respectiv ale unui eveniment excepțional care, prin amploare și intensitate, amenințăviața și sănătatea populației, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgențăasigurăcoordonarea unitarăa activităților.

sursa: ANM, Mediafax

Comments

comments

About the Author