Spectacol de marionete pentru adulti, la Teatrul Maghiar

Posted on sept. 9 2010 - 12:46pm by petre

Sarcina de a da startul noii stagiuni artistice a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timisoara i-a revenit, in acest an, unei marionete.

Papusa vorbitoare refuza sa constientizeze trecerea timpului, iar in afara familiei un vraf de lemne nu ia ramas decat izolarea, ispita si strigatele in pustiu. Vorbim despre Capdelemn, protagonistul celei mai noi premiere a TMST un spectacol de marionete pentru adulti. Spectacolului Capdelemn a fost montat de Zoltn Glovits, autorul piesei si actorul Richrd Vass, care este si creatorul marionetei. Scenografia ii apartine lui Alpr Albert, iar muzica a fost compusa de Tibor Cri.
Timisorenii ce au pierdut premiera de la sfarsitul saptamanii trecute, il pot cunoaste pe Capdelemn in aceasta seara, 9 septembrie, sau duminica, 19 septembrie, de la ora 19, in Sala Studio a Teatrului Maghiar. Vor avea surpriza unui lung monolog final a unei crengute singuratice care, oricat de cap-sec ar fi, e de indragit. Mai ales pentru ca, citandu-l pe autorul piesei, Capdelemn e in acelasi timp previzibil si imprevizibil, naiv si inteligent, inocent si vinovat; vorbeste si vorbeste, uneori confuz, alteori clar, uneori prea mult, alteori prea putin.
Biletele sunt disponibile la pretul de 10 lei sau 5 lei la pret redus si se pot procura la Casa de bilete a teatrului, cu o ora inaintea spectacolului sau zilnic intre orele 10-13, iar in zilele de miercuri si vineri si intre orele 17-19.
Nicoleta Bodiu

Comments

comments

About the Author