Spărgătorul de magazine din Lugoj a fost prins!

Posted on mart. 11 2014 - 10:04am by petre

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj au identificat un bărbat în vârstăde 36 de ani, bănuit de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale situate pe raza municipiului.

La data de 10 martie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Lugoj au identificat un bărbat în vârstăde 36 de ani, bănuit de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale.

Înfapt, în nopțile de 19 ianuarie și 01 februarie a.c., S. Vasile, din localitatea Temerești, județul Timiș, ar fi pătruns într-o societate comercială, din municipiul Lugoj, prin escaladarea gardului împrejmuitor, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri (materiale de construcții, unelte electrice și materiale neferoase) în valoare de aproximativ 17.000 de lei.

De asemenea, în noaptea de 21 februarie a.c., bărbatul ar fi pătruns prin efracție într-o altăsocietate comercialăsituatăpe raza aceluiași municipiu, iar din interior ar fi sustras componente electrice și materiale neferoase, în valoare de 1130 de lei.

Din prejudiciul total, polițiștii au reușit recuperarea a peste 2000 de lei.

S. Vasile a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Timiș, urmând ca în cursul zilei de astăzi săfie prezentat Parchetului de pe lângăJudecătoria Lugoj pentru luarea măsurilor legale.

Polițiștii continuăcercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului și recuperării întregului prejudiciu cauzat.

Pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale, polițiștii recomandă:

•    Montarea de sisteme de pazăși alarmare este esențială. Înlimita posibilităților, asigurați pazăși pe timp de noapte în magazine sau apelați la serviciile firmelor de profil;
•    Instruiți-văpersonalul! Angajații trebuie săcunoascăregulile de bazăale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilențăîn relațiile cu publicul etc..
•    Aranjați vitrinele cu bunuri fărăvaloare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase.
•    Dacăvăprezentați produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie săfie fixate astfel încât sănu poatăfi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile săfie de bunăcalitate și accesul la chei săfie controlat.
•    Obiectele de mare valoare pot fi protejate și prin scoaterea acestora pe timpul nopții din vitrine și păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.
•    Casele de bani de bunăcalitate pot proteja banii lichizi și obiectele de mare valoare pe timpul nopții, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele săfie cât mai greoi.
•    Depuneți  zilnic, la instituțiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbați-văpermanent traseul pe care îl parcurgeți spre bancăși ora de părăsire a magazinului.
Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea și identificarea infractorilor.

Comments

comments

About the Author