Sorin Grindeanu, despre șansele unei alianțe dintre PSD și AUR

Posted on dec. 7 2020 - 5:48pm by petre

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, pare a fi izolat pe scena politică românească, deși formațiunea a obținut aproape 10 procente la alegerile parlamentare.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că există șanse „puține spre zero” pentru o alianță cu un asemenea partid.

„Excesele pe care le-am văzut, şi care nu se înscriu pe o linie europeană, nu sunt în concordanţă cu linia PSD”, a spus liderul social-democrat.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD

Partidul Social Democrat via Facebook

Grindeanu a precizat că PSD va lua o decizie cu privire la alianța cu AUR în următoarele zile

„A fost o surpriză şi nu cred că doar pentru PSD, ci pentru toată lumea, faptul că această nouă formaţiune politică a făcut pragul electoral de 5%. Nu avem foarte multe date niciunii dintre noi despre formaţiunea respectivă, dar la ceea ce avem acum vă pot spune că există şanse foarte puţine spre zero să ne aliem cu un asemenea partid. Pentru că excesele pe care le-am văzut şi care nu se înscriu pe o linie europeană, nu sunt în concordanţă cu linia PSD. Dar, vă repet, nu e o decizie închisă sau luată de PSD, e o părere personală. Decizia va fi luată în acel Consiliu Naţional care va aveam loc undeva la jumătatea acestei săptămâni, două zile”, a declarat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă luni susţinută la sediul partidului.

Mai mult, întrebat dacă s-a întâlnit vreodată cu George Simion, co-preşedinte al AUR, Grindeanu a răspuns: „În perioada în care eram premier m-am întâlnit cu multă lume, dar nu ţin minte să mă fi întâlnit cu domnul George Simion”.

Comments

comments

About the Author