Simpozion de sculptură sudată la Dumbrăvița

Posted on sept. 8 2023 - 4:02pm by petre

Iubitorii de artă plastică sunt invitați la un simpozion de sculptură sudată la Dumbrăvița, între 16 – 30 septembrie 2023.

Artiștii invitați sunt SORIN PURCARU, DARIUS HULEA, EMANUEL CHIRIAC, DAVID BANDI, ZOLTAN ROSTAȘ, BOGDAN NUELEANU (inițiator)

A doua jumătate a lunii septembrie aduce la Dumbrăvița, în parcul central al comunei, șase sculptori care fac parte dintr-o rară categorie de artiști din România, a celor care crează lucrări sudate. Numărul participanților la ediția 2023 este dublu față de cel al edițiilor anterioare, semn că simpozionul devine tot mai interesant pentru artiști și comunitate, deopotrivă.

Artistul plastic Bogdan Nueleanu, inițiator și organizator al simpozionului, dumbrăvițean, cunoscut și consacrat artist local specializat în sculptură sudată, a reușit să facă din acest proiect o marcă artistică proprie a localității, singura din România care deja strânge o colecție cu lucrări unicat, la cele șase din anii trecuți urmând să se adauge șase de anul acesta.

Artiștii participanți sunt fie nume consacrate din domeniu, fie nume noi, sculptori care aduc inedit, noutate și unicitate.

Demersul lor va încânta privirile publicului, dezbrăcând arta de inhibiții pentru cei care vor să-i vadă la lucru în parcul central al localității, unde din 16 septembrie până în 30 septembrie vor lucra și vor crea pentru comunitate.

Simpozionul Sculptura Sudată este realizat și anul acesta de Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Timișoara, în parteneriat cu Primăria Comunei Dumbrăvița – Timiș, cu susținerea sponsorului principal MA System. Parteneri: TVR Timișoara, Asociația de Sudură din România (ASR), UVT- FAD Timișoara.

Invitația artiștilor pentru public sună așa: ”Fiți alături de artă și haideți să urmăriți pe viu realizarea lucrărilor de sculptură sudată!”

16 – 30 septembrie 2023

Dumbrăvița – Timiș

Ediția a III-a

 

Contact: Bogdan Nueleanu 0762.622.167

Comments

comments

About the Author