Simona Halep a câștigat primul turneu în 2015 – vezi ce premiu a primit și își dorește sportiva

Posted on ian. 10 2015 - 12:03pm by petre

Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul unu, a câștigat, sâmbătă, turneul de la Shenzhen (China), cu premii de 500.000 de dolari, dupăce a trecut în finalăde elvețianca Timea Bacsinszky (locul 47 WTA), cap de serie numărul 8, scor 6-2, 6-2. Halep a declarat căstartul de sezon a fost fantastic pentru ea, subliniind căși-ar dori sărepete performanța fostei jucătoare chineze Na Li, care s-a impus în 2014 la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Halep a obținut al nouălea titlu al carierei, dupăun meci care a durat 62 de minute.

„A fost un început de an fantastic, mulțumesc fanilor căau venit săne sprijine, a fost foarte bine pentru mine. Mi-ar plăcea sărepet performanța lui Na Li la Australian Open, vreau săiau fiecare meci în parte și săfac un turneu bun la Melbourne, dar mai întâi măgândesc la Sydney. Mulțumesc organizatorilor, românilor care au fost alături de mine și echipei mele. Ne vedem anul viitor”, a declarat Halep dupăce a câștigat turneul de la Shenzhen.

Cu serviciu și lovituri puternice, sportiva elvețianăa încercat săfie agresivă, jucând foarte mult pe reverul româncei. Halep a returnat foarte bine serviciul în forțăal adversarei, apoi a căutat să-și facăjocul ei obișnuit, cu schimbări de direcție și cu deschiderea unghiurilor terenului. Având o mobilitate superioară, sportiva românăa câștigat destul de ușor primul set, 6-2, dupăcirca 30 de minute, cu un break la debut și altul în ghemul 5, ultimul fiind reușit dupăce a fost condusăcu 40-0.

Setul secund a început mai echilibrat, pe fondul unei ușoare nervozități a jucătoarei din Constanța, care a căutat săgrăbeascălucrurile și săîncheie punctele mai repede. S-a mers cap la cap pânăla 2-2, apoi a rămas în joc numai Simona Halep. Ea a realizat câteva mingi spectaculoase pe serviciul lui Bacsinszky și a făcut primul break al setului. De altfel, Halep a câștigat cinci ghemuri la rând de la scorul de 1-2, impunându-se și în acest al doilea set tot cu 6-2.

Halep a fost premiatăla Shenzhen de Na Li, fosta jucătoare chinezăde tenis, care s-a retras din activitate anul trecut și care are în palmares douătitluri de Grand Slam, Roland Garros în 2011 și Australian Open, în 2014.

Australian Open, primul Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 19 ianuarie – 1 februarie, la Melbourne.

Simona Halep s-a calificat în finalăla Shenchen dupăce a trecut de sportiva chinezăSaisai Zheng, locul 97 WTA, scor 6-2, 6-3. Halep le-a mai eliminat pe Annika Beck din Germania, locul 55 WTA, pe rusoiaca Natalia Vihlianțeva, locul 584 WTA, și pe Aleksandra Krunici din Serbia, locul 84 WTA.

Pentru Halep, aceasta a fost a 15-a finală. Ea câștigase de opt ori, la Doha, București (ambele în 2014), Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia (toate cele șase turnee în 2013).

Înschimb, românca a pierdut în ultimul act de șase ori, la Madrid, Roland Garros, Singapore – Turneul Campionilor (toate trei în 2014), Bruxelles (2012), Fes (2011 și 2010).

Turneul de la Shenzhen este din categoria WTA International, finalista urmând a primi 180 de puncte WTA și 55.323 de dolari, iar câștigătoarea 280 de puncte WTA și 111.163 de dolari.

Comments

comments

About the Author