Și-a violat fetița în vârstă de 13 ani, iar acum instanța i-a redus pedeapsa pentru că a fost sincer!

Posted on nov. 18 2019 - 12:37pm by petre

Curtea de Apel Oradea a redus pedeapsa cu închisoarea pentru un bărbat care şi-a abuzat sexual fiica în vârstă de 13 ani de la 6 ani la 4 ani şi 6 luni. Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Oradea, bărbatul este obligat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel în favoarea statului.

„Curtea de Apel Oradea admite apelul declarat de inculpatul Colţa Iulian Cosmin împotriva sentinţei penale din 30 septembrie pronunţate de Judecătoria Oradea şi reduce pedeapsa aplicată pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată de la 6 ani închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare, pedeapsă pe care inculpatul urmează să o execute în regim de detenţie.

Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate care nu contravin prezentei decizii. Obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel în favoarea statului.

Decizia este definitivă”, se arată în postarea instanţei.
Judecătoria Oradea l-a condamnat în 30 septembrie pe Iulian Cosmin Colţa la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, în formă continuată. De asemenea, i-a interzis exercitarea drepturilor părinteşti şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată Bordaş Abigail (fiica sa – n.a.) pe durata executării pedepsei.

„Instanţa dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Colţa Iulian-Cosmin, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul National de Date Genetice Judiciare (SNDGJ) şi îl obligă să plătească părţii civile Bordaş Abigail, reprezentată legal de directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale”, se arată în decizia Judecătoriei Oradea.

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Iulian Cosmin Colţa a beneficiat de reducerea pedepsei în baza articolului 396 din Codul de procedură penală, în condiţiile în care acesta şi-a recunoscut fapta.

„Bărbatul a fost arestat preventiv în vara acestui an, acuzat de infracţiuni la viaţa sexuală, în fapt că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa minoră, Abigail Bordaş, încă de anul trecut, când fata era în vârstă de 13 ani. Aceasta este un copil problemă, care a dispărut de mai multe ori de la domiciliul din Oradea, dar şi de la DGASPC Bihor, unde fusese internată. În august 2018 fata şi-a înjunghiat bunica cu mai multe lovituri de cuţit pentru că i s-ar fi interzis să îşi mai vadă tatăl. Fiind minoră, fata nu a răspuns penal pentru fapta sa”, au spus sursele citate.

Comments

comments

About the Author