„Seară de mai”, un spectacol special care a bucurat sufletele spectatorilor la Timișoara

Posted on mai 21 2024 - 12:06pm by petre

 

Un spectacol special, demn de extraordinarii artiști care l-au pus în scenă, a avut loc luni seară, în 20 mai, la Sala Orpheum a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timișoara.


Intitulat „Seară de mai – Recital cameral”, evenimentul artistic a fost susținut de lect. univ. dr. Marcela Sorina Costea (pian), de la Facultatea de Muzică, și artiștii Corina Murgu (vioară) și Andrei Șaramet (violoncel), de la Opera Națională Timișoara.

Cei trei soliști au ridicat în picioare audiența cu interpretări de excepție a unor lucrări instrumental-camerale din creația compozitorilor Ludwig Van Beethoven, Jules Massenet și Johann Nepomuk Hummel.
Recitalul face parte din cadrul Festivalului muzicii de cameră, organizat pe parcursul lunii mai, în trei locații: sala Orpheum (Sediul FMT din Piața Libertății), sala Barocă (Sediul MNART din Piața Unirii) și Mansarda Bastionului Maria Theresia (sediul Muzeului Național al Banatului din Bastionul Maria Theresia).
Cea de a XIX-a ediție a Festivalului muzicii de cameră a debutat în 9 mai cu recitalul „The Romanian Flute Ensemble”, din cadrul turneului „ICONS – O experiență contemporană a legendelor pop-rock”. Pe parcursul întregii luni, studenții și cadrele didactice ale Facultății de Muzică și Teatru, elevi și profesori de la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, mdar și muzicieni consacrați vor încânta publicul timișorean cu muzică camerală, poezie, teatru și lectură. Programul festivalului cuprinde evenimente artistice programate până în 31 mai, peste 20 de întâlniri spectaculoase propuse publicului timişorean, cu intrarea gratuită.

Comments

comments

About the Author