Schimb de carti intre Timisoara si Cernauti

Posted on sept. 27 2010 - 4:36pm by petre

Nu mai putin de 500 de carti in limba romana vor ajunge in aceasta saptamana la o scoala din Cernauti. Cartile au fost donate de catre timisoreni in cadrul unui proiect initiat de Uniunea Ucrainenilor din Romania – Filiala Timis, in colaborare cu Radio Timisoara.

Noi ne-am propus sa ajutam comunitatea de romani din Cernauti, pentru ca fondul de carte in limba romana pe care il detin este unul foarte sarac. In schimb, vom primi carti editate in limba ucraineana de care comunitatea ucrainenilor din Timisoara are mare nevoie. Acest schimb cultural se va face in Scoala Generala nr. 6 din Cernauti, chiar de Ziua Invatatorului, Mihaela Bumbuc, presedintele Organizatiei de Femei a UUR Timis.
Cu aceste 500 de carti, actiunea Badea Cartan – Ai carte ai parte, initiata de Radio Timisoara, se apropie de 10.000 de volume colectate de la timisoreni si oferite bibliotecilor din Romania, Ungaria, Serbia, Italia, Austria, Republica Moldova, acum si Ucraina.
Ucrainenii din Timisoara intentioneaza sa faca un al doilea transport de carte romaneasca la Cernauti in primavara anului viitor, ocazie cu care si-au propus sa aduca si muzica autentica ucraineana, care va intra in fonoteca Radio Timisoara.

Comments

comments

About the Author