SĂƒrbătorile Pascale la Fundația „Pentru Voi„

Posted on apr. 16 2014 - 9:35am by petre

Înapropierea Sfintelor SĂƒrbători Pascale, Fundația „Pentru Voi„ a pregătit un program special pentru ca beneficiarii săi săse bucure de atmosfera binecuvântatăspecificăPaștelui.

Pregătirile au început încăde săptămâna trecută, când beneficiarii au participat, în funcție de confesiunea lor religioasăși de dorința acestora, la slujbe religioase: Părintele Claudiu Roșoiu, de la Parohia Ortodoxădin Freidorf i-a spovedit și i-a împărtășit cu Sfintele Taine pe cei de confesiune ortodoxă, chiar în centrele de zi. Beneficiarii de confesiune catolicăau participat la o slujbăde binecuvântare organizatăpentru ei de Biserica Catolicădin Freidorf, iar beneficiarii locuințelor protejate de alte confesiuni au fostînsotiți la lăcașele de cult, pentru a primi binecuvântarea. ÃŽncăde la începutul Postului Sfintelor Paști, bucătarul fundației a inclus pe lângămeniul clasic și unul special, cu preparate de post. Atât centrele de zi, cât și locuințele protejate ale Fundației „Pentru Voi„ au fost aranjate și decorate pentru Paști.

Înduminica Floriilor, beneficiarii locuintelor protejate au participat la un picnic în grădina „Pentru Voi„, organizat de tinerii cluburilor Rotaract Timișoara și Rotaract Târgu Mureș, unde toti participantii au avut parte de jocuri, voie bunăși bucate delicioase preparate de iscusiții tineri rotaractieni. Aceast picnic a legat noi prietenii și ne vom întâlni din nou, la plantarea de pomi în grădina fundației.

SĂƒptămâna aceasta, la fel ca în fiecare an, cei 192 de beneficiari vor primi fiecare un pachet de Paști, în valoare de 66 lei, ce va conține o pâine, un cozonac, un pachet de brânză, un suc la 2l, o bucatăde șunculițățărănească, 1 kg de portocale, 1 kg de banane și 2 kg de mere.

Înperioada 18 – 21 aprilie, centrele de zi “Orizonturi Noi„, „Ladislau Tacsi„ și „ÃŽmpreună„ vor fi închise. Cele 6 locuințe protejate vor funcționa normal, cei 30 de beneficiari urmând săfie însoțiți sâmbătăla Slujba de ÃŽnviere, iar duminică, conform tradiției, vor servi masa de Paști cu preparate alese precum carne de miel, ouăroșii, pască, cozonac.

Mulțumim prietenilor inimoși care și în acest an ne-au fost alături și ne-au ajutat săle oferim beneficiarilor Fundației „Pentru Voi„ o sărbătoare de Paști într-adevăr binecuvântată.

Fie ca minunea ÃŽnvierii Domnului săaducătuturor lumină, împăcare, iubire și bucurie!

Hristos a Inviat!

Comments

comments

About the Author