S-AU TRAS LA SORÈšI GRUPELE PENTRU MONDIALUL DIN BRAZILIA

Posted on dec. 6 2013 - 7:33pm by petre

Ceremonia de tragere la sorți pentru Cupa Mondialădin 2014 a început, vineri, la Costa do Sauipe, cu un omagiu pentru fostul președinte sud-african Nelson Mandela, care a încetat din viațăjoi, la vârsta de 95 de ani.

2240289_full-lnd

Îndeschiderea evenimentului, pe un ecran uriaș a apărut imaginea lui Mandela, erou al luptei împotriva apartheidului și primul președinte de culoare al Africii de Sud, moment aplaudat de întreaga sală.

Ulterior, s-a ținut un minut de reculegere anunțat de președintele FIFA, Joseph Blatter, și președintele Braziliei, Dilma Roussef.

„Madiba”, fostul președinte al Africii de Sud, singura țarăafricanăcare a organizat un turneu final al Cupei Mondiale, a avut o apariție publicăpe stadionul Soccer City din Johannesburg, în seara finalei CM din 2010, Spania – Olanda.

„Eu am multe amintiri, pentru căl-am văzut prima datăîn momentul în care ieșea din închisoare și ultima datăca și voi, pe stadionul Soccer City (11 iulie 2010). Dupăacel moment a dispărut și nu a mai reveni în viața publică”, a declarat Blatter înainte de ceremonia de la Costa do Sauipe.

Tragerea la sorți a grupelor a fost condusăde Jerome Valcker, secretar general al FIFA. Acesta a fost asistat de opt foști fotbaliști, reprezentând țările care au câștigat Cupa Mondială: Cafu (Brazilia), Fernando Hierro (Spania), Zinedine Zidane (Franța), Fabio Cannavaro (Italia), Lothar Matthaus (Germania), Alcides Ghiggia (Uruguay), Geoffrey Hurst (Anglia) și Mario Kempes (Argentina).

Ceremonia a început cu un omagiu pentru fostul președinte sud-african Nelson Mandela, care a murit joi, la vârsta de 95 de ani.

„Aceasta va fi Cupa Cupelor Mondiale. Brazilia este în inima fiecăruia dintre noi. Suntem bucuroși săprimim cele 32 de echipe”, a spus apoi Dilma Roussef.

„Era momentul ca CM sărevinăîn Brazilia. Este plăcutărevenirea. Fac un apel către toți fanii din Brazilia și din lume săni se alăture la marea sărbătoare care va fi Cupa Mondială”, a afirmat și Joseph Blatter.

ÃŽnainte de tragerea la sorți au fost prezentate națiunile participante la competiție, mingea oficialăpentru CM – brazuca, mascota – Fuleco și stadioanele pe care se vor disputa meciurile.

Cupa Mondialădin 2014 va avea loc în perioada 12 iunie-13 iulie, în Brazilia.

Grupe

Group A: Brazil, Croatia, Mexico, Cameroon
Group B: Spain, Netherlands, Chile, Australia
Group C: Colombia, Greece, Cote d’Ivoire, Japan
Group D: Uruguay, Costa Rica, England, Italy
Group E: Switzerland, Ecuador, France, Honduras
Group F: Argentina, Bosnia-Herzegovina, Iran, Nigeria
Group G: Germany, Portugal, Ghana, USA
Group H: Belgium, Algeria, Russia, Korea Republic

 

foto: Fifa .com/gettyimages

Comments

comments

About the Author