S-au pus în vânzare biletele pentru festivalul JazzTM Timișoara

Posted on mart. 20 2014 - 4:05pm by petre

Iubitorii de muzicăjazz, care doresc săparticipe la a doua ediție a JazzTM, au posibilitatea de a-și rezerva un loc pe scaun contra unei sume modice de 50 de lei, pentru toatădurata festivalului, într-o zonăspecial amenajatăîn fața scenei.

JazzTM
JazzTM va avea loc în perioada 9-11 iulie 2014, în Piața Victoriei din Timișoara. Timp de trei zile, Timișoara va fi  un punct de referințăpentru jazz-ul internațional și național.

Festivalul va fi deschis de către JazzyBIT, band format la sfârșitul anului 2011, în Timișoara, care promit ritm și atmosferăvie pe 9 iulie la JazzTM, prin prezentarea albumului lor de debut,“Touch the Sky„. Al doilea nume care va urca pe scena JazzTM va fi Andreya Triana, una dintre cele mai remarcabile voci apărute pe scena londonezăde downtempo în ultimii ani. Seara va fi încheiatăde unul dintre cei mai apreciați artiști ai momentului pe scena mondialăde jazz, Terri Lyne Carrington, care va fi însoțităpe scenăde un grup “all star„ format din: Lizz Wright – voce, Tia Fuller – saxofon, Ingrid Jensen – trompetă, Rachel Z – pian/clape și Matthew Stevens – chitară.

Pe 10 iulie, Blazzaj, band care a aniversat anul trecut 15 ani de existență, promite spectatorilor o searăîn care versurile bine gândite se vor alătura unor sounduri de acid jazz și nu numai. Dupăconcertul timișorenilor, pe scena JazzTM vor urca Neil Cowley Trio, o trupăînființatăde pianistul de pe cele douăalbume Adele (19 și 21), Neil Cowley. Cap de afiș în a doua searăa festivalului va fi Al Jarreau, emblemăa jazz-ului mondial, cu 21 de nominalizări și 7 premii Grammy câștigate.

Pentru ultima searăde festival, pianistul Teo Milea pregătește o amintire unicat, sub forma unui schimb de energie pozitivăîntre acesta și publicul timișorean prin intermediul pieselor interpretate la pian. The Cat Empire vor urca pentru prima oarăpe o scenădin România pe 11 iulie, în cadrul JazzTM, la Timișoara, dupăcare își vor continua turneul european ce include North Sea Jazz Festival, Nova Jazz și Lowlands.  A doua ediție a festivalului de jazz timișorean va fi încheiatăde Anoushka Shankar, sitaristăși compozitoare, Femeia Anului în 2003, nominalizatăla 3 Grammy-uri și câștigătoarea premiului Best Artist din partea Songlines și răspunzătoare de aducerea sunetelor Indiei în muzica mainstream.

Accesul la JAZZâ„¢ este gratuit, DAR se pot rezerva locuri pe scaun într-o zonăspecial amenajatădin fața scenei, cu 50 lei/festival. Prețul este modic și, prin urmare, încurajăm iubitorii acestui gen săachiziționeze bilete ca dovadăa susținerii culturii în Timișoara. Mai multe detalii despre acces pe www.JazzTM.ro
Prima ediție JazzTM a adus la Timișoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray și Macy Gray și a fost transmisa de MezzoTV în 44 de tari.

Comments

comments

About the Author