S-au finalizat cercetările în cazul angajaților Primăriei (foști și actuali) care au restituit ilegal un imobil din zona centrală

Posted on ian. 24 2014 - 2:11pm by petre

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui  procuror din cadrul Parchetului de pe lângăCurtea de Apel Timișoara, au finalizat cercetările fațăde cinci persoane, actuali și foști angajați ai primăriei, suspectați căar fi restituit ilegal unui proprietar o parte a unui imobil din Timișoara.

Încursul lunii octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu avizul Parchetului de pe lângăCurtea de Apel Timișoara au dispus începerea urmăririi penale fațăde cinci persoane, actuali și foști angajați ai Primăriei Timișoara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu în formăcalificată.

Înfapt, în cursul anului 2004, suspecții, în calitate de membrii ai comisiei de restituire a unui imobil din Timișoara, situat pe bulevardul Mihai Viteazul, ar fi restituit și corpul B al clădirii respective, deși acesta nu fusese dobândit de proprietar printr-o decizie a ÃŽnaltei Curți de Casație și Justiție, decizie care viza doar corpul A.

Totodată, prin ordonanța procurorului, a fost aplicat sechestru asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale suspecților.

Prejudiciul creat Statului Român prin comiterea faptei este în valoare de 91.000 euro.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au finalizat cercetările, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângăCurtea de Apel Timișoara cu propunere de trimitere în judecatăpentru trei dintre suspecți.

Comments

comments

About the Author