S-a deschis Aqua Park Arsenal! De acum, România are un adevărat parc tematic de distracții FOTO-VIDEO

Posted on iun. 15 2016 - 9:21pm by petre

Miercuri, 15 iunie, a fost zi menită, cu siguranță, sărămânăîn istoria turismului de agrement din România.

Ceea ce, în urmăcu doar cîțiva ani, părea o idee fantezistăa unui investitor visător se transformăîntr-o realitate care, de azi, pune cu adevărat România pe harta industriei divertismentului din Europa.

Așa cum spunea Emil Cristescu, „visătorul„ care a pus în mișcare investiția de la Orăștie, deschiderea Aqua Park-ului transformăArsenal Park de la Orăștie, primul parc tematic în adevăratul sens al cuvântului din România, într-un complex unic în Europa.

Arsenal Aqua Park

Așadar, Arsenal Park de la Orăștie, deținut de frații Marius și Emil Cristescu, a inaugurat un centru SPA și o salăde sport multifuncțională, în valoare de 12,5 milioane de lei. Cele douăobiective completeazăo serie de investiții în complexul turistic, estimate la 20 de milioane de euro începând cu 2009, atunci când a fost deschis.
Arsenal Park a luat ființăpe un teren de 88 de hectare care aparținea unei foste fabrici de armament din Orăștie, cumpăratăde frații Emil și Marius Cristescu în anul 2001, dupămai multe încercări. Din dorința de a lansa pe piața turisticăun produs unic în țară, un resort cu tematicămilitară, Arsenal Park a fost inaugurat în 2009 când au fost construite spațiile de cazare, iar ulterior au fost aduse 150 de exponate militare.


De la deschidere și pânăastăzi s-au investit în complexul turistic aproximativ 20 de milioane de euro, iar cele douăobiective care așteaptăvizitatori începând de azi au încheiat acest efort investițional. Centrul SPA și sala de sport multifuncționalăfac parte dintr-un proiect mai complex: „Creșterea calității serviciilor turistice în cadrul Arsenal Park, prin crearea unei infrastructuri de agrement specifice”. Proiectul, început în 2014, a fost realizat prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară5 “Dezvoltarea durabilăși promovarea turismului„, Domeniul Major de Intervenție 5.2 “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice.„
ÃŽntregul proiect a vizat câteva obiective de infrastructurăde agrement în cadrul Arsenal Park, și anume: aqua park – centru spa, salăde sport multifuncțională, loc de joacăpentru copii, traseu de cățărat în copaci, pistăde biciclete și plimbare, amenajare turn pentru sporturi extreme, patinoar, skate parc și centru de agrement călare. Din valoarea totalăde  27,6 milioane de lei a proiectului, 12,07 milioane de lei au reprezentat asistența financiarănerambursabilă.

 

„În2010 am depus documentația pentru proiectul de finanțare europeană, care a fost aprobatăabia în 2013, iar lucrările au putut fi demarate abia în 2014. Din 2014 pânăacum au durat lucrările și putem declara finalizate toate obiectivele de divertisment”, a declarat marți seară, într-o conferințăde presă, Emil Cristescu.

El spune căîn toatăaceastăperioadă, numărul de turiști a crescut constant, ajungând la 50.000 de vizitatori anul trecut. Pentru 2016 el estimezăcădeschiderea aqua park-ului va aduce un plus important de vizitatori, astfel încăt numărul lor sădepășească100.000 la finalul anului.
Centrul SPA și sala multifuncțională, denumite împreună AquaPark Arsenal, include 3 zone distincte: SunWaves, Inner Bliss și Belvedere Lounge&Terasă. SunWaves este partea de exterior, care include 4 bazine (agrement, înot, de copii, respectiv pentru tobogane), 6 tobogane și un bar exterior. Inner Bliss reprezintăzona de interior, cu tobogane, 4 bazine (pentru copii, de relaxare cu râul leneș și cu porțiuni cu hidromasaj, cu apărece, respectiv pentru tobogane), 3 saune și un bar. Priveliștea este elementul principal al zonei Belvedere Lounge&Terasă. Acest spațiu include 2 terase, un bar, un lounge și o cadăcu hidromasaj. Adâncimea bazinelor pentru copii este de 40 – 80 cm, iar a celorlaltor bazine de 1,2m. Temperatura apei este setatăîn permanențăla 29-32 de grade Celsius.
Aqua Park Arsenal poate găzdui 1.000 de vizitatori vara și 300 în restul anului, iar jumătate dintre aceștia se estimeazăcăvor fi persoane care locuiesc în zonă. Arsenal Park a stârnit și interesul turiștilor ruși, care vor începe săcumpere pachete în resort începând cu acest an.

„Pânăși timișorenii mei măreneagă, supărați căn-am făcut asta în Timișoara”, a declarat Marius Cristescu. El a povestit cănimeni, în afarăde el, nici măcar fratele său Emil, nu credeau în 2001 căo fostăfabricăde armament se poate transforma într-o atracție turistică. „E foarte greu în România să-ți transformi visele în realitate. Trebuie săai o ambiție extraordinarăși sălași totul de parte. Eu sunt foarte bucuros cădupăatîția ani am reușit facem un obiectiv turistic interesant și sper săpunem România, cu acest obiectiv, pe harta turismului de aventurădin Europa”, a mai spus el.

Complexul de agrement Arsenal Park din Orăștie beneficiazădin vara anului trecut de o rețea de piste de biciclete de 12 kilometri, un dispozitiv de tip PowerFan pentru salturi libere de la 30 de metri înălțime și o tiroliană cu lungimea de 570 de metri, în care s-au investit 3 milioane de euro. PowerFan Jumps este singura activitate de acest gen din țară, iar tiroliana este în acest moment cea mai lungădin România, fiind realizatădintr-un singur segment. Încomplexul Arsenal Park a fost deschis și un loc de joacăpentru copii, care beneficiazăde echipamente pentru cățărare, echilibristică, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagăne, și balansoare. Locul de joacăeste prevăzut cu piese de mobilier urban pentru adulții care supravegheazăcopiii și poate găzdui simultan peste 300 de copii.
Investițiile s-au adăugat unor obiective finalizate anterior parc de aventură, cu ÅŸase trasee de diferite dificultăți, pentru copii și pentru adulți, cu peste 70 de platforme și dispozitive amplasate la o înălțime de pânăla 25 de metri, un patinoar sintetic, un skate park din beton, cu suprafața de 1.500 de metri pătrați și un centru de agrement de călărie.
Astfel, Arsenal Park acoperăcereri venite din mai multe segmente: team building-uri în timpul săptămânii, turiștii care se cazeazăîn weekend, plus vizitatorii care nu înnopteazăîn complex, dar vin săse distreze pe parcursul zilei.
Noile obiective realizate în cadrul proiectului plaseazăArsenal Park în topul parcurilor de distracții din România.

Despre Arsenal Park

Arsenal Park este un complex de vacanțăcu 230 de locuri de cazare în care turiștii, unde pot practica diverse activități, printre care instrucție militară, lupte de airsoft și paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft și paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul șenilat, concursuri de drezină, închiriere mașini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o salăde fitness, saune finlandeze și cu infraroÅŸu, o piscinăcu dispozitive de masaj în apăși cu înot contracurent, o camerăde relaxare și camere pentru masaj și tratamente corporale.

ÃŽntins pe o suprafațăde 88 de hectare, Arsenal Park este și cel mai mare muzeu de tehnicămilitarădin România, cu peste 150 de exponate, printre care tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanțămilitară, o locomotivă, trenuri de mină, un avion IAR 93, un avion AN-2 și un MIG 21, dar și un elicopter Kamov Ka 26.

Comments

comments

About the Author