Rușii susțin că au distrus un sistem Patriot cu o rachetă Kinjal – ucrainenii spun că au distrus toate rachetele ruse

Posted on mai 16 2023 - 5:46pm by petre

Ruşii susţin că au lovit un sistem Patriot la Kiev cu o rachetă hipersonică „Kinjal”. Moscova a lansat marţi la ora 3 dimineaţa un atac concentrat asupra Kievului, cel mai probabil pentru a distruge sistemele antiaeriene.

O filmare care circulă pe reţelele de socializare pare să arăte că un sistem de apărare care lansează zeci de rachete în 2 minute după ținte aeriene, a fost lovit.

Nu este clar însă dacă este un sistem „Patriot”. Ucraina susţine că a doborât toate rachetele ruşilor, inclusiv 6 rachete hipersonice „Kinjal”.

În timp ce ucrainenii spun că au doborât toate rachetele lansate de ruşi marţi dimineaţă, inclusiv 6 rachete hipersonice Kinjal, ruşii au altă variantă. Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că Forțele Armate Ruse au lansat un atac concentrat cu rachete de precizie împotriva instalațiilor militare din Ucraina. Țintele au fost puncte de desfășurare a unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, locuri de depozitare a munițiilor, armelor și echipamentelor militare, inclusiv cele livrate din țările occidentale, potrivit ruşilor.

 

Potrivit contului american de Twitter OSINTdefender, care strânge informaţii open-source, nu este clar dacă bateria de apărare aeriană care este filmată lansând rachete și care ar fi fost distrusă la Kiev este un sistem de apărare „Patriot”.

„Se pare că cel puțin una dintre rachetele de croazieră rusești hipersonice Kh-47M2 „Kinjal” sau Kh-55/3M14 „Kalibr” a lovit un punct de apărare aeriană undeva în capitala ucraineană Kiev, după ce acesta încerca să doboare rachetele lansate; unii susţin că bateria lovită este una americană MIM-104 Patriot, cu toate acestea, sistemul de lansare nu pare să arate un sistem „Patriot”. Acesta este momentul exact în care o baterie de apărare aeriană, posibil un MIM-104 „Patriot” a fost vizat de o rachetă rusă de croazieră sau balistică în orașul Kiev” a comentat OSINTdefender care a remarcat că, dacă este adevărat, atunci ar fi o pierdere costisitoare.

sursa: Observator News

 

 

Comments

comments

About the Author