Rudel Obreja, reținut pentru trafic de influențăde 1 milion de euro

Posted on feb. 4 2014 - 9:42pm by petre

Fostul președinte al Federației Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a fost reținut, marți, de DNA, pentru trafic de influență, dupăce ar fi cerut un milion de euro de la o persoanăjudecatăde instanța supremă, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecători.

Rudel Obreja

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denunțător un milion de euro. Înschimbul banilor, susțin anchetatorii, fostul președinte al FRB „a lăsat săse creadăcăare influențăasupra judecătorilor din completul învestit cu soluționarea unui dosar aflat pe rolul ÃŽnaltei Curți de Casație și Justiție, astfel încât îi va determina săpronunțe o hotărâre favorabilădenunțătorului”. Hotărârea respectivăavea în vedere judecarea recursului declarat de denunțător, în calitate de inculpat în respectiva cauzăpenală, împotriva unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii, mai precizeazăDNA.

Rudel Obreja a impus ca 200.000 de euro din suma cerutăsă-i fie datăînainte de pronunțarea hotărârii, iar diferența, dupăobținerea soluției favorabile, mai susțin procurorii anticorupție.

„Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susținut căpersoanele pe lângăcare își exercita influența i-au transmis denunțătorului, prin intermediar, căva obține cu certitudine o hotărâre favorabilădacăva solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecatăulterior intrării în vigoare a ‘noului cod’ (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP și NCPP)”, mai aratăDNA.

Recursul din dosarul denunțătorului a fost soluționat anterior datei de 1 februarie 2014 și a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă.

DNA mai precizeazăcăprocurorii i-au prezentat lui Obreja acuzațiile și l-au reținut, urmând ca acesta săfie dus la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă.

Rudel Obreja a fost în fața procurorilor anticorupție și în dosarul galei „Campion pentru România”, fiind audiat în legăturăcu organizarea meciului în care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, în 2011

Comments

comments

About the Author