Românii vor călătorii în Turcia doar cu buletinul

Posted on mai 22 2024 - 12:32am by petre

Vacanţele în Turcia le vom face doar cu buletinul!

Decizia a fost luată de preşedintele Recep Erdoğan şi publicată în monitorul oficial cu ocazia vizitei delegaţiei României, din care fac parte premierul Marcel Ciolacu şi 11 miniştri.

Vizita urmăreşte şi cooperarea în domenii strategice – energie, transporturi şi apărare.

Preşedintele Recep Erdoğan şi premierul Marcel Ciolacu au stat umăr la umăr în cadrul unei ceremonii militare, în care s-au tras 21 de salve de tun. Apoi, Marcel Ciolacu a salutat garda de onoare în limba ţării gazdă. Înainte de întâlnirea privată de aproape o oră pe care Erdogan a avut-o cu premierul României, preşedintele turc a salutat şi numeroasa delegaţie a ţării noastre.

„Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii şi protecţie internaţională”.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: Am implementat documentul care va permite cetăţenilor români să călătorească în ţara noastră doar cu documentele de identitate. Datorită acestui fapt credem că relaţiile noastre umane vor creşte.

 

 

 

 

Comments

comments

About the Author