Românii din Italia, așteptați la un mega-spectacol la Roma de Ziua Românilor De Pretutindeni

Posted on mai 26 2016 - 8:08pm by petre

Un nou spectacol organizat la Roma, capitala cu cei mai mulți români din diaspora, pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni, stabilităprin lege în 29 mai, dar și pentru a invita comunitatea să-și voteze reprezentanții în administrația locală. Organizator este asociația care nu mai are nevoie de nicio prezentare: Asociatia Românilor din Italia, iar spectacolul se numește în mod simbolic și sugestiv „ÃŽmpreunăpentru a ne cunoaște miai bineine la Ziua Românilor de Pretutindeni„. ÃŽmpreunăcu românii, împreunăcu gazdele italiene.

Evenimentul se va desfăÅŸura duminică29 mai între orele 15 și 18.30 la Roma, Teatrul Tendastrisce, via G. Perlasca 69.

Îndeschiderea evenimentului vor fi prezentate mesajele președintelui României, Klaus Iohannis și al primului ministru, Dacian CioloÅŸ.

Partea artisticăeste asiguratăde formația Frații Ieșeni, foarte îndrăgităde românii din Italia, Ansamblul folcloric ArtăraÅŸ, format din români de pe ambele maluri ale Prutului, formația Etnic, venităspecial din România, și alte surprize pregătite de ARI.

Încadrul evenimentului se va aloca spațiu tematicii „Alegeri 2016„, prin care vor fi prezentate modalitățile de vot în Italia și România cu ocazia alegerilor din 5 iunie 2016 și modalitățile pentru înscrieri pe listele electorale pentru votul prin corespondență, pentru alegerile parlamentare din România care vor avea loc în toamna acestui an.
Asociația Românilor din Italia va lansa apelul „Votați și pentru noi„, demers prin care românii din Italia și cei din toatăDiaspora sunt chemați săîși facădatoria, cerând celor dragi din țară, rude, prieteni, cunoștințe, săparticipe în număr cât mai mare la alegerile din 5 iunie.

Membrii Asociației Românilor din Italia, românii din Roma, sunt rugați săaducăcu ei la acest eveniment simbolurile naționale: steaguri și eÅŸarfe, pentru a arăta și transmite copiilor noștri prezenți la acest eveniment adevăratul sens al patriotismului pe care îl cultivăm cu toții aici, la 2000 km distanțăde casă.

sursa: Biroul de presăal ARI

Comments

comments

About the Author