România vs. Germania, rezultat nedorit la mondialele din Serbia

Posted on dec. 10 2013 - 9:54pm by petre

Naționala de handbal feminin a României a disputat astăsearăcel de-al treilea joc din cadrul grupei D de la turneul final al Campionatului Mondial din Serbia. Adversara tricolorelor a fost echipa similarăa Germaniei, echipăce se afla, dupădouămeciuri disputate în grupă, pe locul 2, la egalitate de puncte cu România, dar cu un golaveraj inferior.
România a început acest joc de pe poziția întâi în grupa D, dar prima șansăla victorie rămânea de partea Germaniei.
După3 minute de joc, Germania deschide scorul. Müller înscrie dupăo aruncare de la 9 metri. România egalează, prin Nechita, la primul atac, dar, cu trecerea timpului, Germania se distanțeazăla 3 puncte, păstrându-și nealteratăprima șansăla victorie, la finalul acestui joc.
Înminutul 7, scorul devenea 4-2 în favoarea germanelor, golul marcat de Marin, dupăalte douăreușite ale tricolorelor, aduc naționala României la doar un punct de Germania. Din minutul 16, scorul era favorabil germanelor doar cu un punct, 5-4.

Görbicz Anita
Lipsa hotărârii în atac și deficiențele în faza de apărare au permis Germaniei săse distanțeze din nou la 3 puncte, dar, din minutul 27, România reface diferența de doar un punct pe tabela de marcaj, prin golul reușit de Nechita, Germania conducând doar cu 12-11. România încheie prima reprizăla doar un punct în spatele Germnaiei, germanele având la pauză13-12 pe tabela de marcaj.
Cele trei lovituri de la 7 metri ratate, dar și faima adversarului, nu au permis naționalei de handbal feminin a României un rezultat mai bun în fața Germaniei, dupăprimele 30 de minute de joc.
Înstartul reprizei a doua, tricolorele irosesc câteva oportunități bune de a marca. Germania este promptă, sepculeazălipsa de eficiențăîn faza de atac a tricolorelor, desprinzându-se. După43 de minute de joc, scorul era favorabil Germaniei, 20-15, diferența de 5 puncte pe tabela de marcaj, menținându-se pânăîn minutele 46 și 47, atunci când Nechita, respectiv Neagu, refac diferența de 3 puncte, Germania având pe tabela de marcaj, 21-18.
Steinbach, printr-o aruncare puternică, face 22-18, iar apoi, Brădeanu reușește sămarcheze al 19-lea gol al României. Loerper găsește un spațiu mare în central defensive tricolorelor și face 23-19. Din minutul 52, Neagu marchează, iar scorul devenea 23-20. Se intra în ultimele minute de joc.
Urmeazăo fazăde contraatac a tricolorelor, dar Ciuciulete scapăminge din mînă, iar la faza următoare Nechita marchează, la 23-21 pentru Germania încămai păstram speranțe unui egal. Müller marcheazăîncă3 goluri, și, deși România a reușit săînscrie prin Ciuciulete și Neagu, cu doar un minut înainte de final, scorul era favorabil Germaniei, 26-23, ultimul gol al adversarelor purtând marca Müller și a fost reușit în urma unei aruncări de la aproximativ 10 metri.
Se încheiei jocul, Germania-România 26-23. România pierde primul meci la mondialele din Serbia, la capătul unui joc în care a fost prea impresionatăde faima adversarelor. Hotărârea pe faza de atac, lipsa de concentare suficentăîn aceastăfază(tricolorele au rata în acest meci, nu mai puțin de 6 lovituri de la 7 metri), a fost păguboasăpentru handbalistele tricolore, acestea încheind un meci la 3 puncte în spatele Germaniei, când, cu siguranță, ar fi putut săobțină, măcar un egal în acest joc.
Deși a pierdut aceastăpartidă, România nu are amenințate șansele de a merge mai departe la acest turneu final, păstrând încășanse, matematic vorbind, chiar săîncheie grupa D pe primul loc.
Următorul meci al naționalei României la turneul final al Campionatului Mondial din Serbia va avea loc joi, 12 decembrie, împotriva naționalei Ungariei, meci ce va începe la ora 20:15.
Pentru România, cele mai multe goluri în jocul cu Germania, au fost reușite de, Adriana Nechita (6), Cristina Neagu (4), Georgiana Ciuciulete, Luciana Marin și Gabriela Perianu, fiecare câte 3 goluri.
Pentru Germnaia, cele mai multe goluri au fost reușite de,  Susann Müller (11), Kim Naidzinavicius și Laura Steinbach, fiecare câte 4 goluri.
Cornel Seracin

Comments

comments

About the Author