România, sub COD GALBEN de NINSORI, VISCOL și POLEI – vezi zonele afectate

Posted on dec. 26 2014 - 11:16am by petre

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei, pentru 31 de județe din sudul, centrul, estul și nordul țării, valabilăde vineri seară, și pentru 34 de județe, începând de duminicăseară.Cod 1

De vineri de la ora 20.00 pânăsâmbătăla aceeași oră, în sudul, sud-estul și local în centrul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ninge și se va depune strat de zăpadă, ce va depăși local 20 cm, potrivit atenționării Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

ÎnDobrogea, iar în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătăși în Muntenia și Oltenia, precipitațiile vor fi mixte și, izolat, vor fi depuneri de polei.

Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 45 – 55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Atenționarea este valabilăpentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara.

Cod galben de ninsori și vânt și de duminicăseară, în 34 de județe

Aproape toatățara, mai puțin colțul de nord-vest, respectiv 34 de județe, va fi sub cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei, de duminicăsearăpânăluni noapte, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).Cod 2

Atenționarea este valabilăde duminică, de la ora 20.00 pânăluni la ora 23.00, în Capitalăși județele Ilfov, Giurgiu, Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

Ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. ÎnLunca Dunării și în Dobrogea precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Încea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea și în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind și troienind zăpada, potrivit atenționării.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author