Român prins în Germania cu un tanc în remorcă pe autostradă

Posted on mai 31 2023 - 8:43pm by petre

Un șofer român de TIR e blocat de patru zile în cabină, în Germania, după ce polițiștii i-au interzis să-și continue călătoria și i-au confiscat camionul și platforma de transport pe care tracta, relatează ziarul regional Passauer Neue Presse.


În timpul unui control în trafic, sâmbătă, 27 mai, polițiștii de autostrăzi au oprit un camion înmatriculat în România. Potrivit actelor, vehiculul avea schele încărcate pe remorcă, dar, când polițiștii din Wörth/Isar au inspectat transportul greu oprit pe A92, au găsit cu totul altceva: un tanc.

Controlul a avut loc în jurul orei 23:30 și, după ce au verificat actele, agenții au descoperit că nimic din ce era scris pe hârtii nu se potrivea cu transportul. Înălțime, lățime, lungime, greutate, nimic din permisul prezentat de șoferul român nu se potrivea cu încărcătura reală.

Așa că transportul agabaritic a fost tras lângă autostradă și șoferului i s-a interzis călătoria, fiindu-i ridicate toate actele. „Acum stă acolo!”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției de autostrăzi Wörth/Isar, fără a răspunde la întrebarea ce se va întâmpla cu tancul din Gottfrieding.

 

Negocierile cu firma de expediție din România sunt aparent dificile. Potrivit hârtiilor de transport, vehiculul a fost încărcat în Franța și se afla în drum spre România. Un purtător de cuvânt al Poliției germane a explicat că tancul descoperit este probabil un așa-zis vehicul blindat de recuperare pentru lucrări de infrastructură, nu pentru uz de luptă.

Comments

comments

About the Author