Ripensia Timișoara, egal în primul internațional de la reînfințare

Posted on feb. 23 2014 - 7:13pm by petre

La capătul primei deplasări peste granițăde la reînființare, „Ripi„ a remizat, 2-2, cu FC Mako, trupăce evolueazăîn liga a 4-a maghiară, dupăo prestație bună, aproape de ceea ce dorește staff-ul tehnic de la echipă. Roș-galbenii au condus cu 2-0 pânăspre finalul partidei de la Mako, însăau fost egalați de echipa din țara vecinăîn ultimele minute ale partidei. Briciu (foto) și Radu au fost marcatorii Ripensiei într-o partidăîn care ai noștri și-au creat numeroase ocazii, nereușind săfructifice însănumai în douărânduri. Dupămeci, echipa a luat masa în Ungaria, pornind apoi spre Moneasa, unde va poposi într-un mini-cantonament pânăduminică, atunci când va susține un amical la Sebiș, cu liderul din C5.Ripensia

A fost o primăreprizăîn care ripensiștii au impus ritmul, având de douăori șansa deschiderii scorului încădin primele 5 minute, când Stancu, cu capul, și Briciu, singur cu portarul din poziție laterală, nu au reușit săfructifice. Aceiași doi jucători aveau sămai iroseascădouășanse imense, din poziții de unu-la-unu cu goalkeeperul maghiar, Briciu revanșându-se într-un final, în minutul 41, când trimitea în sfârșit mingea în plasădupăo centrare venităde la Adrian Popa. De partea cealaltă, gazdele s-au remarcat printr-o loviturăliberăși un șut periculos din interiorul careului, respins de Ciui, fost portar la Mako în urmăcu un an.

Radu, folosit vârf în absența lui Anagor, rămas la Timișoara din motive de viză, a dublat avantajul imediat dupăpauză, finalizând frumos, din centrul careului, dupăo minge recuperatăde ai noștri. Deși nu și-au mai creat atât de multe ocazii, Uzun și colegii săi au dominat și partea secundă, văzându-se însăegalați pe final dintr-un penalty și o centrare aruncatăîn careu și finalizatăprintr-o execuție cu capul.

Un meci frumos împotriva unui club bine organizat dintr-un orășel de 25 de mii de locuitori, care în anii 2000 evolua în liga a 2-a și care, în prezent, coordonează3 echipe de seniori și 7 grupe de copii, având o bazăaflatăîn condiții impecabile, cu teren principal, teren de antrenament și teren sintetic cu nocturnă.

Vom reveni, mai detaliat, asupra subiectului în următorul număr al revistei Ripensia Sport Magazin.

Ripensia: Ciui – Petrișor, Ciobai, Uzun, Păscăleanu – Duțu, Mureșan – Stancu, Briciu, Popa – Radu. Au mai intrat Rădulescu (´45), Cărpinișan (´60), Berescu (´60), Ungur (´75), Bagiu (´80) și Siminiceanu (´80).

Comments

comments

About the Author