Revolta muncitorilor sezonieri români din Germania – ministrul român al muncii a ajuns la fața locului – guvernul german promite măsuri

Posted on mai 20 2020 - 10:29pm by petre

Revolta sutelor de muncitori sezonieri români care au ieşit în stradă la Bonn ca să-şi ceară banii pentru munca depusă, duce la schimbări majore în Germania.

Autorităţile promit controale mai ferme şi dublarea sancţiunilor pentru angajatorii care încalcă regulile. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers, astăzi, chiar la una dintre fermele unde muncesc românii şi i-a asigurat că vor fi sprijiniţi.

Românii angajaţi să culeagă sparanghel la o fermă de lângă Bonn aflată în insolvenţă s-au revoltat că nu şi-au primit banii promişi şi că sunt nevoiţi să lucreze în condiţii grele. Se plâng şi de spaţiile de cazare puse la dispoziţie de fermierul german.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers la lucrătorii de lângă Bonn, după discuţii avute cu oficiali germani. Le-a dat asigurări că multe dintre probleme se vor rezolva imediat. Fermierul le-a plătit deja o parte din bani. Ministrul a primit asigurări de la omologul său german că vor fi luate măsuri dure pentru protecţia lucrătorilor români din toate sectoarele.

Schimbările vin după proteste ale muncitorilor români. Aceştia sunt susţinuţi de un important sindicat german din agricultură, care declară că sezonierii români sunt prost plătiți, prost tratați de angajator și au fost chemați să lucreze pentru că nimeni din Germania nu este dispus să meargă la muncile câmpului.

Ministrul Muncii din Germania i-a promis Violetei Alexandru că va veni la toamnă în România.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, aflată în vizită de lucru în Germania, a avut miercuri o serie de discuții cu reprezentanții Consulatului României la Bonn, cu cei ai Ministerului Sănătății și Muncii din landul vestic Renania de Nord-Westfalia, cu un membru al Asociatiei fermierilor, precum și cu administratorul judiciar al fermei din Bornheim, în vederea găsirii unei soluții pentru lucrătorii români.

Comments

comments

About the Author