Restricții dure de Crăciun în țările europene

Posted on dec. 16 2020 - 5:09pm by petre

Crăciunul nu mai reprezintă un motiv de relaxare a restricţiilor pentru multe ţări europene.

Germania a intrat într-o nouă carantină dură. S-au închis şcolile şi afacerile neesenţiale.

Saloanele se închid, în timp ce barurile, restaurantele şi centrele recreative sunt deja închise din noiembrie.

Nemţii nu au voie nici să consume alcool în public, iar companiile trebuie să le permită angajaţilor să lucreze de acasă. Toate aceste restricţii vor rămâne în vigoare până pe 10 ianuarie.

„Situaţia este mai serioasă ca oricând. Numărul de cazuri este mai mare ca niciodată şi continuă să crească. Haideţi să limităm contactul cu alte persoane cât mai mult. Haideţi să ne gândim la ce este important pentru noi”, îndeamnă Lothar Wieler, preşedinte al Institutului Robert Koch, potrivit Dw.com.

Nici Londra, precum şi o mare parte din Marea Britanie, nu scapă de restricţii. Aici, 34 de milioane de oameni sunt afectaţi de restricţii, ajungând în scenariul trei, care a intrat în vigoare noaptea trecută. Britanicilor, însă, le este greu să accepte aceste noi restricţii.

ADVERTISING

„Nu ştim când vom putea deschide şi asta este o mare provocare pentru că nu putem avea un plan de viitor”, spune Avinash Shashidhara, proprietarul unui restaurant, pentru ITV News.

„Vremurile în 2020 sunt foarte rele. Noi abia am ieşit de la cinema şi ne simţim grozav. Un mod foarte bun de a intra în scenariul trei”, povestesc alţi localnici.

Comments

comments

About the Author