Regele Charles al III-lea a fost încoronat

Posted on mai 6 2023 - 3:20pm by petre

Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al naţiunii. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward, în cel mai important moment al ceremoniei solemne de la Westminster Abbey, în inima capitalei britanice. După ce i-a aşezat coroana pe cap, arhiepiscopul a strigat în faţa adunării „Dumnezeu să-l salveze pe rege”, după care au răsunat trompetele. Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066.

ACTUALIZARE 14.15 Regele Charles al III-lea a fost încoronat în faţa lui Dumnezeu şi a poporului şi s-a rugat să fie „o binecuvântare” pentru oamenii „de orice credinţă şi convingere”.

Aşezat în scaunul de stejar al Sfântului Edward, considerat cea mai veche piesă de mobilier din Regatul Unit, Charles al III-lea a fost încoronat după ce a primit diversele însemne regale, simbolizând responsabilităţile sale în calitate de şef de stat al Marii Britanii până în ziua morţii sale. Regele a primit globul suveranului, simbolizând lumea, sceptrul cu cruce, reprezentând lumea creştină, şi sceptrul porumbelului, simbolizând rolul spiritual al monarhului. De asemenea, primatul Bisericii Angliei i-a înmânat regelui mănuşa albă a puterii.

Momentul istoric, urmărit pe întreg globul, reprezintă împlinirea unui destin regal însă urmează morţii mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în luna septembrie, după 70 de ani de domnie.

Încoronarea a fost o ceremonie profund religioasă, plină de simbolism, iar rugăciunile au abordat tema ‘Called to Serve’ (chemat să servească n.r.), un atribut asociat reginei Elisabeta a II-a care şi-a dedicat viaţa Commonwealth-ului.

Regele a fost uns cu mir, partea cea mai sacră a ceremoniei

 

Comments

comments

About the Author