Reacția uimitoare a lui Liviu Dragnea dupărefuzul președintelui Iohannis de a nominaliza premierul propus de PSD-ALDE

Posted on dec. 27 2016 - 5:28pm by petre

„Am încercat săgăsim resorturile care stau în baza acestei decizii. Președintele a sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh în cursul zilei de joi. Dupăalegeri, am sperat căși domnul Iohannis și instituțiile cu care se consultăau înțeles căromânii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. M-am înșelat. Acești oameni nu înțeleg„, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, într-o declarație susținutămarți, la Palatul Parlamentului, alături de liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, la doar câteva ore dupăce președintele Iohannis a anunțat cărefuzănominalizarea de premier făcutăde alianța PSD-ALDE.

Dragnea l-a acuzat pe șeful statului cănu vrea ”sub nicio formă” sărespecte votul din 11 decembrie.

De asemenea, președintele PSD a precizat ca are în vedere chiar suspendarea președintelui Klaus Iohannis dacăva fi oportun pentru țară, așa cum spun unele voci: „Nu voi avea nicio ezitare„, a declarat Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu a sprijinit la rândul său afirmațiile liderului PSD: „Se dorește declanșarea unei crize politice majore. Va trebui sa stăm sa cumpănim bine ce decizie se va lua. Noi nu dorim săbăgăm Romania într-o crizăpolitică.„

”Am vorbit cu domnul Tăriceanu, cu domnul Daniel Constantin, cu colegi din partid, și mâine, pânămâine searăo sătrebuiascăsăluăm o decizie. Parafrazând pe cel care a vorbit la 12.00 (Klaus Iohannis, n.r.) vreau săcumpănesc foarte bine, nu între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce e bine și rău pentru România”, a spus Dragnea.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author