RĂZBOI LA PRIMĂRIE! Robu îi pregătește lui Stoia o surpriză!

Posted on nov. 10 2013 - 5:59pm by petre

Conflictul dintre primarul Nicoale Robu și viceprimarul Traian Stoiam parteneri de alianțăpolitică, se transformăîntr-un adevărat război, La doar câteva ore de la comunicatul prin care Stoia îl comparăcu Berlusconi, primarul Nicolae Robu răspunde pe același canal, cel al comunicatelor de presă, declarând cănu mai poate fi vorba despre dialog între cei doi. Mai mult, Nicolae Robu încheie avertizându-l pe Traian Stoia căluni va avea o nouăreacție, dar de altănatură. E foarte probabil că, în cazul în care PSD va refuza să-i retragăsprijinul politic lui Stoia, primarul Robu îi va restrânge acestuia la minimul legal posibil atribuțiile în cadrul aparatului executiv al primăriei, urmând probabil să-l șicaneze încredințându-i sarcini ingrate.
Robu-Stoia
Așa cum am făcut cu vicele Stoia, publicăm integral și comunicatul primarului Robu:

„Am citit cu uimire cădl Stoia îmi propune, acum, săstăm de vorbăcă”de la bărbat la bărbat”. Păi tocmai pentru căsunt bărbat, n-am cum sămai stau de vorbăcu dansul vreodată, dupătoatămizeria la care s-a dedat la adresa mea.
Vreau săspun răspicat câteva lucruri:
1. Eu nu am acționat intempestiv atunci când i-am comunicat d-lui Stoia, respectiv când am anunțat presa cănu mai pot colabora cu el. Înultima vreme, am avut cu dansul mai multe discuții de un calm desăvârșit din partea mea, în care am încercat să-l lămuresc cămodul în care procedeazănu e în regulă, căface parte dintr-o echipăîn care fiecare își are locul și rolul său, ca dansul are atribuții clar stabilite pe care și le neglijează, dând, în schimb, dispoziții, ba în resortul city managerului Sorin Dragoi, ba în cel al viceprimarului Dan Diaconu, ba chiar în al meu, fărănicio abilitare. I-am mai explicat cănu e în regulăsăopereze cu echipe constituite neoficial, dincolo de orice bazălegală, din oameni din afara Primăriei, chiar dacăscopurile pe care le urmărește sunt nobile. I-am mai spus cănu e bine, fiind chiar ilegal, săvorbeascăîn conferințele de presădespre anchetele în derulare, pt ca vorbind îi ajutăpe cei anchetați săcontracareze ancheta. Dansul, în mod invariabil, mi-a răspuns căel va continua săprocedeze cum crede de cuviință, pt căce face el este „cunoscut la București” și … aprobat (n-am primit răspuns la întrebarea de către cine și în ce bază). I-am mai cerut sănu mai disloce din Primărie fărăaprobarea mea diferiți directori neaflați în subordinea sa, ci situați pe alte rute ierarhice, pt căe neplăcut și perturbator pt mine săam nevoie de ei -destul de frecvent chiar pt a măînsoți pe cele 70 de șantiere pe care eu le gestionez cu multăimplicare personală, pt a le asigura bunul mers- și sănu-mi fie accesibili. M-a ignorat și pe aceastăspeță. Este chiar jenant sămai amintesc de lipsa totalăde fair-play la adresa mea, dovedităîn relația cu angajații Primăriei, prin afirmații frecvente de desconsiderare a mea și de etalare cu emfazăa faptului căel nu primește dispoziții de la nimeni în Primărie, șefii lui fiind în altăparte (???). Înplus, a încercat să-mi știrbeascăautoritatea afirmând în fața mai multor persoane și în mai multe rânduri, începând din luna mai 2013, ca el știe din surse sigure ca eu voi pierde procesul cu ANI și căvoi fi suspendat din funcția de Primar (chiar dacălegea stabilește cu totul și cu totul altceva, pretinsa mea incompatibilitate fiind legatăde funcția de Rector, și nu de cea de Primar).
2. Eu nu am avut, nu am și nici nu am în plan săam afaceri în domeniul imobiliar și în apropierea mea -rude, prieteni, colegi de partid, colaboratori etc.- nu existănicio persoanăcare săaibăastfel de afaceri. A măacuza tocmai pe mine de interese și legături în domeniu și tocmai dl. Stoia, care exact în acest domeniu și-a făcut averea este dincolo de orice limite ale lipsei de scrupule! Timișorenii și nu numai m-au auzit de zeci de ori spunând căeu vreau și cer săse facăluminăși dreptate în toate cazurile suspecte de jaf asupra avuției publice și căvoi face tot ce-mi stăîn putințăpt asta, ajutându-i cu tot ce pot pe anchetatori. Am precizat, însă, ca anchetele trebuie făcute de cei în drept, fărăfumigene populiste, politicianiste în jurul lor, care de fapt săle încurce mersul și am și acționat ca atare, ceea ce se reflecta în diverse documente, unele chiar publice, altele nepublice, încă. Deci, d-le Stoia, încăo dată, cât se poate de răspicat: VREAU ANCHETAREA TUTUROR PRELUĂRILOR DE CLĂDIRI ȘI TERENURI DE LA PRIMĂRIE ȘI DE LA STATUL ROMAN CARE AU AVUT LOC ÃŽN TIMIȘOARA DIN 1990 PÂNĂ ÃŽN PREZENT. VREÅ¢I ȘI DV. (ATENÅ¢IE: AM SPUS ȘI DE LA STATUL ROMÂN, CEEA CE DV EVITAÅ¢I SĂ‚ SPUNEÅ¢I!) ?!
Prof.dr.ing. Nicolae Robu
PRIMARUL TIMISOAREI
P.S. Menționez cămâine voi avea o nouăreplică, dar una de un cu totul alt gen.„

Comments

comments

About the Author