Pus la pământ și încătușat de polițiști, live pe Facebook

Posted on iun. 23 2020 - 1:57pm by petre

Un tânăr din localitatea Bistra, județul Alba, a fost pus la pământ și încătușat de polițiști, după ce le-a reproșat agenților, live pe Facebook, că nu poartă măști de protecție și nici mănuși, în final punându-se în fața mașinii de poliție.

Scenele s-au petrecut duminică, 21 iunie, pe DN 74A, în orașul Câmpeni, după ce autoturismul în care se aflau tânărul și alte două fete a fost oprit de un echipaj de la rutieră, pentru că depășise limita admisă de viteză în localitate.

Imediat ce mașina a fost trasă pe dreapta, tânărul a coborât și a început să le reproșeze agenților că nu poartă măști de protecție și nici mănuși.

wpid-wp-15929134327696309047541351230149.jpg

În timp ce agenții completau în autospecială procesul-verbal de constatare a contravenției, bărbatul început să-i „certe” pe polițiști în timp ce transmitea live pe Facebok.

Apoi, s-a pus în fața mașinii de Poliție și a continuat să transmită live pe Facebook.

Tânărul a refuzat să se dea la o parte, așa că cei doi polițiști au coborât din mașină, au fugit după tânăr, l-au imobilizat și l-au încătușat.

Ce spune IPJ Alba
În cursul zilei de ieri, 21 iunie 2020, polițiștii rutieri din Câmpeni, în timp ce acționau pe DN 74 A, în orașul Câmpeni, au oprit în trafic un autoturism, condus de o tânără din comuna Bistra, care circula cu viteza de 85 kilometri/oră, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 de kilometri/oră.

În autoturism se mai aflau doi pasageri, dintre aceștia un tânăr de 25 de ani, din Bistra, care a intervenit și a solicitat ca polițiștii să nu o sancționeze contravențional pe tânăra aflată la volan.

În timpul discuției avută cu polițiștii, tânărul a devenit violent verbal, a adresat înjurii la adresa polițiștilor și a instituției, ulterior folosindu-și telefonul mobil pentru a-i filma pe polițiști și manifestând un comportament provocator.

S-a așezat în fața autospecialei de poliție, pentru a-i împiedica pe agenți să-și continue activitatea, context în care a fost imobilizat și condus la sediul poliției, unde a fost sanctionat contravențional conform art. 2 pct. 1 din Legea 61/1991, cu amenda în valoare de 1.000 de lei.

Deasemenea, conducătoarea auto a fost sancționată contraventional, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 870 de lei și 4 puncte de penalizare.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Alba a dispus efectuarea de verificări, prin structura de control intern, cu privire la modul de intervenție al polițiștilor la acest eveniment, precum și cu privire la modul de utilizare a mijloacelor de protecție specifice prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Comments

comments

About the Author