Proxeneții care plasau fete în localuri de noapte din Austria și România au fost prinși

Posted on mart. 5 2015 - 12:14pm by petre

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara, beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 5 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în comiterea unor infracțiuni de trafic de persoane și trafic de minori.

Totodată, trei dintre membrii grupării infracționale sunt bănuiți căs-ar fi folosit de documente falsificate pentru obținerea unor credite bancare ilicite.

La data de 5 martie a.c., polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Timiș, în vederea destructurării unei grupări infracționale specializate în comiterea mai multor infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Totodată, polițiștii au pus în aplicare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, începând cu luna august 2013 și pânăîn prezent, 11 membri ai grupării infracționale, cu vârste cuprinse între 23 și 49 de ani, ar fi racolat și exploatat sexual mai multe tinere, printre care și minore.

Înfapt, victimele ar fi fost plasate în mai multe localuri de noapte, cu profil de striptease, atât din municipiul Timișoara, cât și în cluburi de același profil din Viena – Austria.

Înmajoritatea cazurilor, membrii grupării s-ar fi folosit de amenințări și violențe pentru a menține controlul asupra tinerelor, iar sumele de bani susceptibil de a proveni din practicarea prostituției le-ar fi revenit în totalitate.

Tot în urma cercetărilor, polițiștii au mai stabilit că, la sfârșitul anului 2013, trei dintre membrii grupării ar fi obținut credite cu documente false, obținute în numele unor persoane angajate fictiv, intrând, astfel, în posesia a 3.800 de euro.

Încauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și înșelăciune.

Comments

comments

About the Author