Proteste masive anti restricții la Londra

Posted on oct. 24 2020 - 4:06pm by petre

Mii de protestatari anti-lockdown au ieșit sâmbătă în centrul Londrei .

Odată cu furia din cauza blocărilor locale și a dezacordului tot mai mare cu privire la eficacitatea restricțiilor în combatere pandemiei, oamenii au sosit din toată țara pentru a participa la al patrulea protest major împotriva măsurilor anti coronavirus.

Louise Creffield, fondatoarea Save Our Rights UK, una dintre organizațiile din spatele demonstrației, a declarat: „Credem că reglementările privind coronavirusul care sunt în vigoare nu sunt proporționale și adecvate și cauzează mai mult rău decât bine.

„Suntem foarte preocupați de protejarea drepturilor omului oamenilor: dreptul la viață privată, viața de familie, autonomia corporală, libertățile medicale etc. Nu ne preocupă doar blocarea în sine, ci ne preocupă încălcările legate de confidențialitatea noastră, având această urmărire peste tot.

„Impactul acțiunilor întreprinse de guvern sunt numeroase, așa că nu suntem dispuși să susținem acest lucru și suntem dornici să luăm o poziție”.

Demonstrațiile anterioare antiblocare au fost abordate de personalități controversate, inclusiv David Icke și Piers Corbyn, care au declarat că pandemia este o farsă. Unii dintre cei care au participat au purtat pancarte și bannere care susțin teorii ale conspirației, de la afirmații că 5G cauzează probleme respiratorii oamenilor până la QAnon din ce în ce mai popular.

Demonstrația de sâmbătă s-a adunat la Speakers ‘Corner din Hyde Park pentru un marș prin centrul Londrei, o schimbare de abordare după ce poliția a forțat să rupă ultimele două demonstrații antiblocare din Trafalgar Square.

Printre vorbitori s-a numărat Piers Corbyn, fratele fostului lider laburist, Jeremy Corbyn, care i-a îndemnat pe adepți să „oprească noul normal, să salveze vieți”.

Poliția Metropolitan a declarat vineri seară că s-a pus în aplicare un plan pentru o zi de proteste și alte evenimente în Londra sâmbătă.

„Cei care nu se conformează, ignoră în mod deliberat instrucțiunile ofițerilor și pun alte persoane în pericol de a transmite virusul, vor fi supuși unor acțiuni de executare în conformitate cu reglementările”, a spus forța.

De asemenea, a emis o scrisoare deschisă „celor care participă sau organizează o demonstrație”. „MPS [serviciul de poliție metropolitană] sfătuiește cu tărie oamenii să nu participe la nicio adunare mare pentru protejarea dvs. și a altora. Suntem încă în mijlocul unei pandemii globale „, a spus acesta.

Comments

comments

About the Author