Proiectul gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria avansează în ritm alert în Județul Timiș

Posted on oct. 10 2018 - 12:15pm by petre

Alimentarea cu gaz a cetățenilor din Județul Timiș ar putea fi asigurată prin gazoductul construit pe coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria.Brua gazoduct 2

Lucrările pe teritoriul Județului Timiș se desfășoară într-un ritm susținut pentru a putea fi respectat termenul de finalizare stabilit la 31 decembrie 2019.
Faza 1 a proiectului presupune construcţia conductei de transport gaze naturale Podişor-Recaş, în lungime de 479 km și va asigura fluxul de gaze naturale cu Ungaria, prin interconectorul Horia-Csanadpalota şi cu Bulgaria, prin interconectorul Giurgiu-Ruse.

”La nivelul Județului Timiș doresc să beneficiem la maxim de acest proiect și deja am demarat procedurile de constituire a cinci Asociații de Dezvoltare Intercomunitară, din care vor face parte mai multe primării și Consiliul Județean. Aceasta este singura posibilitate legală de a putea asigura comunităților acces la gaz din conducta BRUA, iar acum stabilim exact primariile care doresc să facă parte din aceste ADI, fiind vorba despre localități care nu au rețea de gaz sau nu își pot extinde rețeaua existentă. Scopul este de a finanța și contracta un Studiu de Fezabilitate care după avizarea de către ANRE va fi predat TRANSGAZ care va realiza lucrările de transport gaze naturale.” spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Comments

comments

About the Author