Programul Târgului de Crăciun de la Timișoara

Posted on nov. 23 2023 - 2:12pm by petre

Aprinderea iluminatului festiv și a luminițelor din Târgul de Crăciun va avea loc duminică, 26 noiembrie, la ora 18:00. Aceasta va fi însoțită de un spectacol pe scena din Piața Victoriei, al cărui invitat special este Alina Sorescu, alături de dansatori ai Clubului de dans sportiv „Magnum Team” din Timișoara.

Pentru a lega între ele piețele din zona centrală a orașului, a fost imaginată o călătorie între Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe, împodobirea ultimelor două făcând diferența, față de anii trecuți. Tot o noutate sunt și cele două ateliere ale lui Moș Crăciun, bradul amplasat în centrul Târgului, sub cupola de lumini, decorațiuni noi, care invită mari și mici să retrăiască bucuria copilăriei, în așteptarea Nașterii Domnului.

Astfel, Piața Libertății invită într-un tărâm fermecat, cu patinoar, personaje de poveste și un castel luminos, prin care va trece trenulețul lui Moș Crăciun.

Piața Sfântul Gheorghe invită timișorenii să zăbovească, preț de câteva clipe, într-un spațiu cu specific de iarnă, cu igluri, urși polari și pinguini.

Și la scenă ne putem bucura de un program minunat, care aduce împreună cete de colindători, artiști locali, dar și câteva seri cu invitați speciali.

Astfel, prima săptămână a Târgului de Crăciun va sta sub semnul Zilei Naționale a României.
Vineri, pe 1 Decembrie, începând de la ora 18:00, timișorenii sunt așteptați la un spectacol cu Ansamblul „Timișul” și trupa Cobzality, însoțiți de „maeștrii focului” de la Crispus.
Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Ciprian David și Maria Dudău-Topciov. Soliști: Andreea Voica, Petrică-Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Andreea Hăisan.

Concertul de 1 Decembrie va fi urmat de alte două zile cu invitați speciali: sâmbătă, pe 2 decembrie, vor urca pe scena Târgului de Crăciun AD LIBITUM VOICES, iar duminică, în 3 decembrie, Timișoara va fi gazda unui spectacol susținut de SURORILE OȘOIANU & LUPII LUI CALANCEA.

Ne vor mai colinda, pe parcursul Târgului, Paula Seling & Corala Contrast, în 15 decembrie, dar și Cornelia și Lupu Rednic, Angelica Flutur, Dan Necșa și Carmen Popovici-Dumbravă, însoțiți de Ansamblul „Timișul”, pe 16 decembrie.

Moș Crăciun este așteptat vineri, pe 22 decembrie, după spectacolul „Spărgătorul de Nuci”, o feerie de Crăciun, realizată cu participarea Școlii de balet și dans „Denisse”.

Reamintim că Târgul de Crăciun din Timișoara, care este la cea de-a XVI-a ediție, va fi deschis în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, și că, în afară de zona centrală, vor fi activate, ca în fiecare an, și două cartiere, în perioada 6 – 23 decembrie. Anul acesta aducem o părticică a bucuriei Crăciunului în Zona Soarelui (Piațeta Școlii Gimnaziale Nr.30) și Zona Aurora.

Pentru detalii și pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție pe pagina de Facebook a Casei de Cultură, la telefon 0256-498214 sau pe mail office@ccmt.ro.

Duminică, 26 noiembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei
DESCHIDEREA TÂRGULUI DE CRĂCIUN
SPECTACOL ALINA SORESCU & MAGNUM TEAM

ALINA SORESCU a început să se apropie de muzică în grupul „Minisong”, coordonat de Ioan Luchian Mihalea, iar mai târziu, a absolvit Școala Populară de Artă, sub îndrumarea profesoarei Viorela Filip.
Extrem de talentată, a fost remarcată de mică: la 10 ani, este invitată să susțină un recital la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”, de la Brașov.
Discografie: 1997 – „Voi fi o stea”, 2000 – „Alina”, 2001 – „În fața ta”, 2002 – „Vrei altceva”, 2004 – „În al nouălea cer”.
A câștigat premii naționale și internaționale importante, a fost nominalizată de două ori la premiile MTV Video Awards România pentru „best female video”, este laureata Premiului Radiodifuziunii Române, la Mamaia, în 2006.
Datorită spontaneității și prezenței scenice agreabile, completată de capacitatea de a susține un discurs aproape perfect, a fost remarcată și ca prezentator TV de succes, al emisiunilor „Ploaia de stele”, „Vacanță în stil mare”, „Ora fără catalog”, „Matinal de vacanță”, Revelion, dar și al unor evenimente importante: Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, Festivalul „Mamaia Copiilor”, Selecția Națională Eurovision și Eurovision Junior, Festivalul Callatis ș.a.
Din 2003 este imaginea Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor (ANSIT), instituția publică responsabilă cu implementarea politicilor publice ale guvernului în domeniul tineretului.
Alina Sorescu este licențiată a Facultății de Sociologie și a Facultății de Comunicare și Relații Publice, Universitatea București.

CLUBUL DE DANS SPORTIV MAGNUM TEAM a luat naștere în 2005.
De atunci încoace, numărul membrilor este în continuă creștere. În prezent, clubul are câteva sute de copii, dar și grupe de adulți și seniori.
A contribuit la organizarea, pentru prima dată în Timișoara, a Campionatului Național de Dans Sportiv al României, în 2008 și 2009. Sportivii Magnum Team sunt imaginea clubului, fiind multipli campioni naționali și internaționali de clasă.

Vineri, 1 Decembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei
ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
SPECTACOL ANSAMBLUL „TIMIȘUL” și trupa COBZALITY & CRISPUS

COBZALITY este cel mai fresh proiect electro – world music din zona premium a industriei muzicii alternative din România, inspirat de folclorul autentic românesc, de obiceiuri şi tradiţii, mixând o gamă variată şi surprinzătoare de instrumente de percuţie şi de suflat acustice cu sunete moderne sintetizate sau elemente de muzică electronică şi sound design.

Trupa a fost fondată în 2012, de către Florin Romaşcu şi Robert Magheţi, percuţionişti ai renumitului proiect de percuţie neconvențională, „Sistem”, care a câștigat locul 3 la Eurovision 2005, ceea ce a adus trupei o experienţă de scenă remarcabilă. Ceva mai târziu s-a alăturat trupei Bianca Purcărea, cunoscută publicului de la X-Factor sau Eurovision.

Cobzality a concertat pe scena Festivalului Internaţional „George Enescu”, la Festivalul Internaţional de Jazz de la Alba Iulia, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, la „Jazz in the Park” din Cluj, la Festivalurile „Victoria Film Festival”, „Tradiţii şi Folclor în Cișmigiu”, „Yakasha Festival” București, „Street FOOD Festival” Cluj, la Institutul Cultural Român din Istanbul, în 2019, cu ocazia încheierii președinţiei României la Consiliul Europei, la Roma ș.a.

Discografie:
„Paparuda Ruda Remixes”, 2013
„Paparuda 2.0 – 2015”, Universal Music Romania
„Romanian Ethno Jazz”, 2016 (Soft Records/FuzzionFashion-Romania)
„Dordidor” (single), 2017
„2 Fire 2 Paie” feat. Mihai Călin (single), 2018
„Oaspeți cu azur în gene” feat. Sorin Zlat & Adi Nour (single), 2019

De 1 Decembrie, Cobzality aduce la Timișoara un show inedit, cu inflexiuni folclorice autentice, susținute de orchestra Ansamblului „Timișul”, într-un cadru modern, contemporan.

TRUPA CRISPUS s-a format în 2003, la Sibiu, la iniţiativa unor tineri care… „se joacă cu focul”!
Cu o experienţă de peste 20 ani în spectacole de stradă, Crispus a impresionat încă de la primele apariţii, devenind cea mai titrată trupă autohtonă de show cu foc. Pentru Crispus, jocul cu focul este o provocare continuă. Spectacolele lor sunt îmbogăţite permanent cu elemente acrobatice şi artistice.

 

ANSAMBLUL TIMIȘUL
De 1 Decembrie, Ansamblul „Timișul” invită timișorenii să simtă românește, alături de dansatori și de soliști din toate zonele țării: Andreea Voica și Petrică Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Andreea Haisan.
Înființat în anul 1968, Ansamblul „Timișul”, al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, a devenit, de-a lungul timpului, una dintre poveștile de succes ale Banatului.
Recunoscut pe plan național și internațional, „Timișul” are un bogat palmares de premii și distincții, obținute la festivalurile și concursurile din țară și din lumea întreagă, unde a adus în fața publicului tradiții și obiceiuri, valoroase creații ale folclorului bănățean, dar și bucurie, emoție și o impecabilă eleganță.
Pasiunea pentru jocul bănățean este transmisă, astăzi, de coregrafii Maria Dudău-Topciov și Ciprian David, care cresc viitori membri ai Ansamblului, copii iubitori de folclor.
Alături de dansatori, umăr la umăr, împărtășesc bucuria unui ansamblu dirijorii Nicolae Baniciu și Deian Galetin – unul dintre cei mai buni acordeoniști ai României.

Comments

comments

About the Author