Programul Plus 2023 continuă

Posted on nov. 21 2023 - 3:32pm by petre

Programul Rabla Plus 2023 continuă cu o nouă sesiune de finanţare în noiembrie pentru persoanele fizice, iar voucherele pot ajunge până la 54.000 de lei.

 

Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea unei noi sesiuni de finanțare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020 – 2024 doar pentru solicitanții persoane fizice, în perioada 23 noiembrie 2023, ora 10.00 – 08 decembrie 2023, ora 23.59.

 

Astfel, începând de joi, 23 noiembrie, ora 10.00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor/dealerilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere.

„Am hotărât să dechidem o nouă sesiune de finanțare, în urma solicitărilor foarte mari din partea persoanelor fizice. De asemenea, am identificat sume neutilizate din sesiunea anterioară și le-am pus la dispoziție în această sesiune. Acest program contribuie la dezvoltarea unui transport mai puțin poluant și la îmbunătățirea calității aerului în aglomerările urbane. Sumele acordate sunt menite să încurajeze persoanele fizice să-şi achiziţioneze autoturisme noi cu tehnologii nepoluante care oferă o alternativă mai ecologică, economică și convenabilă pentru transport, în special în contextul în care se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a dependenței de combustibili fosili”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Bugetul alocat pentru Programul Rabla Plus 2032 este de 72.655.000 lei. În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat.

Totuşi, românii pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Comments

comments

About the Author