Primul tren modern cumpărat de Romania a intrat în țară

Posted on dec. 3 2023 - 1:21pm by petre

Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 40 de ani, produs de Alstom în Polonia, a ajuns sâmbătă seară la Curtici, fiind aşteptat în 5 decembrie la Bucureşti.

Trenul va circula pe ruta Bucureşti – Constanţa.

Primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în cadrul contractului privind achiziţia a 37 de rame electrice pentru servicii de transport feroviar de călători de mediu şi lung parcurs a trecut testele şi inspecţia finală de fabrică şi a fost expediat în 29 noiembrie către Bucureşti.

 

După finalizarea tuturor acestor etape şi atingerea momentului în care ARF poate prelua trenul, inclusiv pentru circulaţia cu călători în siguranţă, trenul va fi pus în circulaţie de către CFR Călători, câştigătorul licitaţiei pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de călători atribuit competitiv. Conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu, după efectuarea testelor statice şi dinamice, care vor avea loc la Făurei, trenul electric va intra în circulaţie, cu călători, pe linia feroviară CFR Bucureşti – Constanţa.

 

Comments

comments

About the Author