Primăria investește 600.000 de euro în câteva școli și licee din Timișoara

Posted on mart. 4 2014 - 4:35pm by petre

Primăria Timișoara investește 2.700.000 de lei în dotări pentru școlile din Timișoara

Primăria Municipiului Timișoara a aprobat lista de dotări pentru învățământ pentru anul 2014. Suma de 2.700.000 de lei alocatăcreșterii performanței și condițiilor tehnice ale școlilor întregește un buget important alocat învâțâmântului în 2014.

Școlile gimnaziale și liceele timișorene vor beneficia în cursul anului 2014 de un important aport în îmbunătățirea performanțelor didactice și nu numai, prin investiții de 2.700.000 de lei în dotări extrem de necesare în desfășurarea procesului educațional.
Copii Scoala
ÃŽntre dotările pe care Primăria le suportădin bugetul local amintim 300 de calculatoare, peste 30 de videoproiectoare, 25 de table tip smartboard, dar și sisteme de supraveghere video și alarmare antiefracție pentru un număr de 15 școli.

Din lista de dotări nu lipsesc echipamente pentru unitățile de învățământ tehnologice sau cu specific, cum ar fi laboratoare mobile pentru curent alternativ și continuu la Colegiul Tehnic Ferdinand I, sau manechine resuscitare și simulatoare de injecții intramusculare pentru Colegiul Național Ana Aslan.

Lista de investiții în dotări cuprinde și elemente de accesibilizare ale clădirilor din patrimoniul școlar, nu mai puțin de 10 rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități fiind finanțate prin aceastălistă.
Considerăm investiția în educație ca o prioritate majorăa acestei administrații. Rolul autorității locale în procesul educațional trebuie săfie unul major în următoarea perioadă, resursa umanăcalificatăfiind cea care a permis dezvoltarea Timișoarei pânăîn prezent  și cea care reprezintăviitorul acestui oraș.

Comments

comments

About the Author