Președintele Consiliului județean Vaslui, prins cu o mită de 1,25 de milioane

Posted on sept. 22 2023 - 9:51pm by petre

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, ar fi fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua mită 1.25 de milioane de lei.

Marcel Ciolacu convoacă de urgență Biroul Politic Național și propune excluderea lui Dumitru Buzatu, după ce acesta ar fi fost prins, vineri, luând mită.

Procurorii efectuează vineri seara percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu, unde este prezent și președintele CJ Vaslui.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Conform unor surse judicare, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA, vineri seară. El ar fi fost monitorizat de procurori și prins în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 de milioane de lei, pentru acordarea de contracte.

Dumitru Buzatu este vicepreședinte PSD, președinte al CJ Vaslui, fost deputat și unul dintre cei mai longevivi lideri județeni ai PSD.

Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui, funcție pe care o ocupă și în prezent. A fost reales la începutul anului în funcţia de lider al filialei judeţene a PSD Vaslui.

 

Comments

comments

About the Author