Premiera mondiala pentru Timisoara la Campionatele Mondiale de Judo de la Tokyo

Posted on sept. 23 2010 - 3:43pm by petre

Profesorul doctor Stefan Doncea a fost medaliat cu aur pentru singura carte de poezii despre Judo din lume

Campionatele mondiale de judo, organizate la inceputul acestei luni in capitala Japoniei, Tokyo, au adus Timisoarei o premiera mondiala.

In cadrul unei ceremonii oficiate in ziua de 11 septembrie in Yoyogi Sports Center, impresionanta sala polivalenta cu o capacitate de peste 13.000 de spectatori, profesorul doctor Stefan Doncea a fost premiat cu o diploma de excelenta, un premiu special si medalia de aur pentru o premiera mondiala si anume publicarea singurului volum de poezii dedicat Judo-ului din lume.

Cartea Lectia de Judo, o lectie de puritate morala atat pentru sportul olimpic Judo cat si pentru viata, a fost publicata anul trecut la editura Solness din Timisoara si a fost tradusa in limba engleza.
Medalia si premiile i-au fost inmanate autorului Stefan Doncea de catre presedintele Federatiei Internationale de Judo, Marius L. Vizer si de catre presedintele Intregii Federatii de Judo a Japoniei si a Institutului de Judo Kodokan, dr. Haruki Uemura.
Profesorul Stefan Doncea, coordonator al Cercului de Judo si al Comisiei de Sport de la Palatul Copiilor din Timisoara, posesor al centurii negre 6 Dan la Judo, poet si teolog are o bogata cariera publicistica incununata pana acum de cateva premii nationale si de cel de nivel mondial de la Tokyo.

Comments

comments

About the Author