Povestea câinilor vagabonzi a câștigat premiul Un Certain Regard la CANNES 2014

Posted on mai 24 2014 - 8:54am by petre

Lungmetrajul „Feher Isten/ White God”, regizat de cineastul maghiar Kornél Mundruczó, a primit, vineri, premiul Un Certain Regard la Festivalul Internațional de Film de la Cannes (14 – 25 mai), informeazădeadline.com.

Filmul „White God” este o fabulădespre o haităde câini vagabonzi care scapădintr-un adăpost și se revoltăîmpotriva omenirii.Cannes Mandruta Cornel

Premiul juriului secțiunii Un Certain Regard a revenit filmului suedez „Turist”, al regizorului Ruben Oestlund, în timp ce un premiu special a fost acordat documentarului „The Salt of the Earth”, de Wim Wenders și Juliano Ribeiro Salgado.

„Party Girl”, pelicula franțuzeascăregizatăde Marie Amachoukeli, Claire Burger și Samuel Theis, ce a rulat în deschiderea secțiunii, a primit premiul pentru cea mai bunădistribuție.

David Gulpilil a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Charlie’s Country”, de Rolf de Heer.

„Jauja”, de Lisandro Alonso, a primit premiul criticilor internaționali – FIPRESCI pentru un film care a rulat în secțiunea Un Certain Regard.

Anul acesta, în secțiunea Un Certain Regard, ce face parte din selecția oficialăa Festivalului de la Cannes, au fost prezentate 20 de filme.

Juriul secțiunii Un Certain Regard, prezidat de regizorul Pablo Trapero (Argentina), a fost format din Peter Becker (președinte al The Criterion Collection – SUA), actrița Maria Bonnevie (Norvegia/Suedia), actrița Géraldine Pailhas (Franța) și regizorul Moussa Touré (Senegal).

Anul trecut, trofeul Un Certain Regard a revenit filmului „L’image manquante”, de Rithy Panh.

Secțiunea Un Certain Regard are loc în paralel cu competiția oficială. Secțiunea a fost introdusăîn 1978, de președintele Festivalului de la Cannes, Gilles Jacob. Înfiecare an, secțiunea Un Certain Regard prezintăo serie de filme cu viziuni și stiluri diverse, originale și diferite, care cautărecunoaștere internațională.

Cea de-a 67-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes a debutat pe 14 mai și se va încheia duminică. Juriul competiției oficiale este prezidat de regizoarea neozeelandezăJane Campion, singura femeie care a câștigat trofeul Palme d’Or pentru lungmetraj („Pianul”). Gala de premiere a Festivalului de Film de la Cannes 2014 va avea loc sâmbătă.

Comments

comments

About the Author