Poliția a ucis un băiat în vârstăde 12 ani, înarmat cu un pistol de jucărie, în Cleveland

Posted on nov. 24 2014 - 1:15pm by petre

Un băiat în vârstăde 12 ani, care avea asupra lui un pistol cu bile ce semăna cu o armăreală, a fost ucis de polițiști într-o zonăde joacădin Cleveland, în Ohio (nordul Statelor Unite).

Doi polițiști au intervenit sâmbătădupă-amiazăîntr-o zonăde joacăîn aer liber dupăce au fost semnalați prin telefon în legăturăcu prezența unei persoane înarmate cu un pistol care ia la țintătrecătorii, potrivit unui comunicat difuzat sâmbătăde divizia de poliție desemnatăcu anchetarea folosirii forței letale.

Cei doi polițiști ajunși la fața locului i-ar fi cerut băiatului săridice mâinile în aer dar acesta „ar fi ridicat mâinile spre șold pentru a lua pistolul”, potrivit comunicatului.

Polițiștii au deschis focul și l-au lovit pe băiat în piept.

Potrivit cotidianului local Plain Dealer, el a murit duminică. Numele lui nu a fost dat publicității.

Dupămai multe focuri de armă, polițiștii au realizat că”arma aflatăîn posesia suspectului în vârstăde 12 ani era un pistol de tip airsoft (cu bile) care seamănăcu un pistol semiautomat, cu siguranța trasă”, a afirmat poliția.

Unul dintre polițiști are mai puțin de un an de experiență, iar celălalt zece ani, a declarat președintele unui sindicat al polițiștilor pentru cotidian.

Potrivit unei înregistrări telefonice, persoana care a sunat la poliția a declarat căarma este „probabil de jucărie”.

Comments

comments

About the Author